Vernieuwde Amazon Echo Show met 10″-scherm geïntroduceerd

21 september 2018 1 Minuut 0 Reacties
amazon-echo-show-10-inch

Amazon heeft een vernieuwde versie van de Amazon Echo Show gepresenteerd, met een 10"-scherm en zonder dikke onderkin. Daarnaast beschikt de nieuwe Show over beter klinkende speakers, die ook nog anders zijn gepositioneerd ten opzichte van het vorige model.

Dit is de nieuwe Amazon Echo Show

Amazon heeft een vernieuwde versie van de Amazon Echo Show aangekondigd. Dit model beschikt over een 10″-scherm en heeft geen vreemde onderkin meer, zoals het vorige model nog wel heeft. De nieuwe Show is ook als een smarthomehub te gebruiken en heeft een stoffen omhulsel gekregen, net als de nieuwe Echo Plus. Daarnaast is er een nieuw speakersysteem. Niet alleen klinken deze speakers beter, ook zijn ze anders gepositioneerd. Zo zitten er nu twee speakers in de zijkant van dit apparaat.

De nieuwe Amazon Echo Show zal ook meer apps gaan aanbieden. Zo kun je nu ook Skype gebruiken. Ook zal Amazon zijn eigen Silk-browser vooraf installeren en gebruikers toegang geven tot Firefox-browsers (waardoor het dus weer mogelijk wordt YouTube-video’s te bekijken op het apparaat). Daarnaast kan de nieuwe Show dienen als hulp voor in de keuken met recepten en kun je vragen of je wat interessant mag zien, waarna het systeem automatisch overschakelt naar een publieke webcam op een aparte locatie.

Verder introduceert Amazon een ontwikkelaarstaal genaamd Amazon Presentation Language. Zo kunnen externe ontwikkelaars mooiere plaatjes en zelfs een eigen user interface maken voor de Echo Show. De basis van de code lijkt op html en Javascript, waardoor ontwikkelaars er snel mee uit de voeten moeten kunnen. De nieuwe Show zal 229,99 dollar gaan kosten en is vanaf nu te bestellen in de Verenigde Staten. Vanaf 11 oktober is het apparaat verkrijgbaar. Onduidelijk is nog wanneer Amazon de nieuwe Show naar Europa brengt.

Reacties (0)