De Uniform Solo baseert muziekkeuze op je stemming

15 februari 2017 1 Minuut 0 Reacties
uniform-solo

De Uniform Solo is een radio/speaker die je uitdrukkingen herkent en vervolgens automatisch muziek afspeelt die bij je stemming past.

Ben je verdrietig, dan kun je bijvoorbeeld een bluesnummer krijgen – of Monty Python’s “Always Look on the Bright Side of Life” wellicht.

Hoe werkt de Uniform Solo?

De Solo maakt een foto van je gezicht, welke vervolgens door gezichtsherkenningssoftware van Microsoft wordt gevoerd. Deze software analyseert verschillende kenmerken van je gezicht, waaruit het kan concluderen of je bijvoorbeeld blij, verdrietig of boos bent. De Solo vertaalt vervolgens de resultaten daarvan naar muziek; via Spotify wordt er een track afgespeeld die perfect zou moeten passen bij hoe jij je voelt. Ook het gezicht op het scherm verandert naar jouw stemming. Dat zet het hele systeem ongetwijfeld nog een klein beetje extra kracht bij.

Meer dan een gadget

Volgens de makers is de Uniform Solo ontworpen om meer te zijn dan een leuke gadget. Het knalgele ontwerp is dan ook geen toeval – het moet ervoor zorgen dat het apparaat zo toegankelijk mogelijk is. “Technologie kan echt iets voor mensen betekenen, niet alleen voor de tech-industry,” vertelt Mike Shorter, senior creative technologist bij Uniform. “Als je de Solo probeert merk je niet alleen hoe de technologie verandert maar ook, nog belangrijker, hoe de relatie tussen de technologie en maatschappij verandert.”

Reacties (0)