Loewe lanceert draagbare stereoradio: Loewe radio.frequency

12 oktober 2023 1 Minuut 0 Reacties
Loewe radio frequency

Het jaar 2023 staat voor Loewe in het teken van zijn 100e verjaardag. Met de draagbare DAB+ radio Loewe radio.frequency wordt deze mijlpaal gevierd met nog een speciaal product als eerbetoon aan de oprichting van het bedrijf in 1923 in Berlijn onder de naam "Radio Frequenz GmbH". De Loewe radio.frequency werkt op een mobiele accu, biedt stereogeluid, DAB+, DAB- en FM-ontvangst en speelt audio af via Bluetooth.

De Loewe radio.frequency combineert volgens de fabrikant zelf premium geluid, een onafhankelijk, karakteristiek design met een hoogwaardige materiaalmix en de nieuwste technologieën. Twee full-range luidsprekers en een passieve basradiator leveren in totaal 28 Watt muziekvermogen. Het display is dimbaar in helderheid en toont de geselecteerde bedieningsmodus, de tijd, de informatie over de programmabron en het oplaadniveau van de geïntegreerde Li-Ion batterij. Een programmeerbaar alarm met sluimerfunctie, een hoofdtelefoonuitgang en een antenne-ingang ronden de functies af.

De Loewe radio.frequency is bekleed met een speciaal door Loewe ontwikkelde akoestische stof van tweekleurig garen in basalt grey. De bovenkant met de bedieningselementen en de volumeknop is net als de onderkant versierd met een inleg van fijn Canadees eikenhout. De ingebouwde Li-Ion batterij kan tot 14 uur werken zonder stroomaansluiting. Hij kan worden opgeladen via de meegeleverde voedingsadapter en de USB-C poort. De radio kan tegen diefstal worden beveiligd met een Kensington-slot dat aan de achterkant is geïntegreerd.

Prijs en beschikbaarheid

De verjaardagsradio Loewe radio.frequency is vanaf november 2023 verkrijgbaar bij geautoriseerde Loewe retailers voor een adviesprijs van 199 euro.

Reacties (0)