Toon krijgt slimme autopiloot: de thermopilot van Drebbl

11 december 2017 1 Minuut 1 Reacties
Toon Eneco

Vanaf vandaag werkt de thermopilot van Drebbl samen met de slimme thermostaat Toon, waardoor energie besparen mogelijk gemakkelijker kan. Het systeem leert de gebruiker(s) kennen en kan de verwarming in- en uitschakelen op basis van gedrag.

Toon werkt nu met Drebbl

Wanneer je thuis de slimme thermostaat Toon gebruikt, dan kun je ook gebruikmaken van de thermopilot van Drebbl. Dat is een soort automatische piloot, maar dan voor de thermostaat. Middels die piloot moet het gemakkelijker worden om energie te besparen, terwijl je huis toch warm is op het moment dat je thuis aankomt. Het apparaat kan namelijk leren van de patronen van de gebruiker(s) in huis. Zeker in huizen die al wat ouder zijn moet het opwarmen en besparen een stuk gemakkelijker gaan door de automatisering.

Drebbl uit Enschede is een onafhankelijk bedrijf dat groener leven gemakkelijker wil maken, met behulp van moderne technologie. Met het idee voor de thermopilot heeft de Drebbl eerder de IIR Smart Grid Innovation Award-publieksprijs gewonnen. Drebbl is vernoemd naar de Nederlander Cornelis Jacobszoon Drebbel die in 1609 de thermostaat uitvond. Ben je nu benieuwd hoe dit precies werkt? Via https://drebbl.com kun je de thermopilot koppelen aan de Toon in huis en hem een maand gratis uitproberen.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (1)

Erik

Erik
11 december 2017 om 21:12

Deze functie zou ingebouwd moeten zitten in Toon, en het zou niet nodig moeten zijn om hier 2,95 per maand extra voor te moeten betalen. Sowieso is Toon helemaal niet zo “slim” als het doet voorkomen. De enige “slimme” feature is het uitlezen van de slimme meter, maar voor echte slimmigheidjes moet je een thermostaat van bijvoorbeeld Tado gebruiken die niet alleen geofencing maar zelfs een “open raam detectie” functie heeft.

Inloggen