Stemassistent Bixby krijgt ondersteuning voor vijf extra talen

07 november 2018 1 Minuut 2 Reacties
samsung-bixby

Samsung heeft bekendgemaakt dat stemassistent Bixby zal worden voorzien van ondersteuning van vijf extra talen. Helaas zit daar de Nederlandse taal nog niet tussen, maar mensen in Duitsland, Frankrijk, Italië en Spanje hoeven de Engelse taal in elk geval niet meer te gebruiken.

Vijf extra talen voor Bixby

Tijdens de Samsung Developers Conference, een conferentie voor ontwikkelaars waar allerlei belangrijke aankondigingen worden gedaan, heeft Samsung bekendgemaakt dat de nog niet zo populaire stemassistent Bixby ondersteuning gaat krijgen voor vijf extra talen. Helaas is het zo dat Nederland nog altijd de Engelse taal als voertaal moet gebruiken in het gebruik van de persoonlijke assistent, maar de mensen in Spanje, Italië, Frankrijk en Duitsland kunnen hun eigen taal gaan gebruiken. En dan hebben we nog de vijfde taal…

Dat is Brits-Engels. Dat is een beetje valsspelen natuurlijk, aangezien er niet heel veel verschillen zullen zitten tussen Amerikaans- en Brits-Engels voor een stemassistent als Bixby, maar toch presenteert Samsung het als een extra beschikbare taal. Dat is natuurlijk logisch, aangezien het een mooi beeld schept van de mogelijkheden van je AI, wanneer je kunt zeggen dat die momenteel al meer dan zes talen ondersteunt. Wanneer we echter in het Nederlands tegen de stemassistent kunnen praten, is nog niet bekendgemaakt.

Reacties (2)