Statuslampje van Google Nest-camera’s niet meer uit te schakelen

15 augustus 2019 1 Minuut 0 Reacties
Nest-Cam-IQ-review-6

Google heeft laten weten dat het statuslampje van de Google Nest-camera's in het vervolg niet meer uit te schakelen is. Dit betreft alle Nest-camera's, evenals de Nest Hello en Nest Dropcam. Het bedrijf doet dit in het teken van privacy.

Statuslampje Google Nest-camera kan niet meer uit

Google zet zich meer in voor privacy van gebruikers. Eén van de maatregelen die het bedrijf daarvoor treft, is de manier waarop je je Google Nest-camera’s gebruikt. Voortaan kun je het statuslampje namelijk niet meer uitschakelen. Dit geldt voor alle Nest-camera’s, evenals de Nest Hello-videodeurbel en Nest Dropcam. Je krijgt in het vervolg dus een duidelijke, visuele indicator te zien wanneer de camera beeld en geluid opneemt. De veranderingen worden vanaf vandaag doorgevoerd, dus de update kan elk moment arriveren.

Het statuslampje van de bovengenoemde producten zal dus altijd aanstaan (de groene kleur) wanneer die geactiveerd wordt. Zo kan iedereen zien wat ze opgenomen worden, mocht dat het geval zijn. Gebruikers zijn hier in elk geval niet enthousiast over, aangezien dat statuslampje kan verklappen waar de camera zit, waardoor die meer opvalt als iemand ongeoorloofd binnenkomt. Daarnaast worden beveiligingscamera’s, zoals die van Google Nest, nog wel eens gebruikt in babykamers, zodat ouders op hun baby’s kunnen letten in de avond.

Reacties (0)