Spreeksnelheid van Amazon Alexa nu aan te passen

08 augustus 2019 1 Minuut 0 Reacties
amazon-alexa

Het is voor gebruikers van Amazon Alexa voortaan mogelijk aan te passen hoe snel de stemassistent spreekt. Er zijn zeven standen. Mocht je terug willen gaan naar de traditionele instellingen, dan kun je dat ook heel gemakkelijk voor elkaar krijgen met een simpele stemcommando.

Spreeksnelheid Amazon Alexa aanpassen

Vanaf vandaag is het mogelijk de spreeksnelheid van Amazon Alexa aan te passen, maakt Amazon bekend. Door het commando “Alexa, speak faster” of “Alexa, speaker slower” te gebruiken, uit je invloed uit op de snelheid waarmee Alexa kan terug praten. In totaal zullen er zeven standen beschikbaar zijn: twee die langzamer zijn en vier die sneller zijn — plus natuurlijk de gewone modus. Mocht je overigens terug willen gaan naar de normale spreeksnelheid, dan kun je het commando “Alexa, speak at your default rate” gebruiken.

Amazon zet deze feature in de markt als een toegankelijkheidsfunctie. Mensen die oud of slechthorend zijn hebben er profijt van wanneer iemand langzamer spreekt, terwijl mensen met een slechter zicht zouden kunnen profiteren van iets of iemand die sneller praat. Maar in de praktijk kan iedereen er natuurlijk gebruik van maken. Vind je dus dat Alexa lange stemberichten te langzaam uitspreekt, dan heb je nu de mogelijkheid daar wat aan te doen. De update wordt op moment van schrijven naar iedereen uitgerold.

Reacties (0)