Google Assistent komt volgende week naar Sonos-speakers (in de VS)

10 mei 2019 1 Minuut 0 Reacties
sonos-google-assistent

Sonos heeft laten weten dat de Google Assistent eindelijk wordt uitgerold naar zijn speakers, maar aanvankelijk alleen in de Verenigde Staten. In de komende maanden moeten ook andere markten aan de beurt zijn. Een Nederlandse releasedatum is niet bekend.

Sonos en Google Assistent

Het heeft maanden geduurd, maar de kogel is door de kerk: de Google Assistent komt volgende maand naar de speakers van Sonos, in het specifiek de One- en Beam-modellen. In het kwartaalverslag (.pdf) van het bedrijf heeft ceo Patrick Spence laten weten de assistent volgende week wordt uitgerold, maar vooralsnog alleen in de Verenigde Staten. In de komende maanden zijn andere markten aan de beurt, maar een schema is helaas niet gegeven. Het is op moment van schrijven dus nog niet bekend wanneer de update in Nederland arriveert.

Wanneer de Google Assistent dan eindelijk beschikbaar voor de speakers van Sonos, dan kunnen consumenten kiezen welke stemassistent ze willen gebruiken in combinatie met de speaker. Zowel de One als de Beam bieden ook al ondersteuning aan voor Amazon Alexa, waardoor de fabrikant een unieke positie voor zichzelf heeft gecreëerd. Er zijn weinig slimme speakers die momenteel consumenten de keuze geven voor slimme assistenten. Het wachten is nu totdat de update voor de Google Assistent ook in Nederland uitgerold wordt.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)