Somfy’s Smart Home-producten werken nu met de Olisto-applicatie

29 november 2018 1 Minuut 0 Reacties
somfy-smart-home

Somfy heeft bekendgemaakt dat zijn smarthomeproducten voortaan ook in combinatie met Olisto kunnen worden gebruikt. Dit is onderdeel van de So Open-strategie van de fabrikant, waarbij smarthomeproducten steeds toegankelijker worden en open staan voor producten van andere merken.

Somfy en Olisto werken samen

Het merk Somfy, dat gemotoriseerde oplossingen maakt voor in en om het smarthome, heeft in een persbericht laten weten dat er nu ondersteuning is voor de Nederlandse applicatie Olisto. Dit is een dienst die slimme apparaten slimmer maakt door ze te verbinden met andere apparaten, apps en diensten, vergelijkbaar met bijvoorbeeld IFTTT. Verschillende producten van de fabrikant kunnen nu worden bediend via de app van de Nederlandse ontwikkelaar, zoals bijvoorbeeld de rolluiken of het beveiligingssysteem.

Dit is onderdeel van de So Open-strategie van het bedrijf, waarbij smarthomeproducten steeds toegankelijker worden en open staan voor producten van andere merken. Dit zijn dingen die je straks kunt doen met de Olisto-integratie:

  • De rolluiken kunnen dicht gaan wanneer de Eneco Toon op ‘Weg’-stand gezet wordt om energie te besparen.
  • Wanneer het Protect alarm systeem af gaat kunnen de Philips Hue lampen rood knipperen.
  • Wanneer je favoriete voetbal team scoort kunnen je screens kort op en neer gaan, gewoon omdat het kan.

Doordat de Olisto-app in meerdere talen beschikbaar is, is deze toepassing direct te gebruiken in andere Europese landen. Momenteel zijn de volgende Somfy-producten beschikbaar: rolluiken, screens, gordijnen en Protect-producten. Later volgen ook verlichting, zonwering en andere producten.

Advertentie

Meer integraties

Naast de samenwerking met Olisto werkt Somfy ook samen met onder andere Amazon Echo en IFTTT. TaHoma is te bedienen met Google Home via IFTTT en via Olisto. Somfy TaHoma, is een slimme box waarmee je verschillende producten in huis kunt aansturen. Samenwerking met Apple Homekit staat gepland voor de eerste helft van 2019.

Reacties (0)