Somfy Tahoma kan binnenkort rekenen op z’n HomeKit-integratie

25 november 2020 1 Minuut 0 Reacties
somfy-tahoma

Somfy heeft laten weten dat het smarthomesysteem Somfy Tahoma binnenkort mag rekenen op ondersteuning voor HomeKit van Apple.

Somfy Tahoma met HomeKit-ondersteuning

Dat meldt althans de Duitse website iFun.de, die schrijft dat de Europese smarthomefabrikant de laatste stappen zet aangaande Apple HomeKit-integratie voor het Somfy Tahoma-systeem.  Het gaat dan in het bijzonder om de gateway van het systeem, die alle andere gekoppelde apparaten in huis aanstuurt. De site laat weten dat de ondersteuning op 1 december aanstaande arriveert. Eerder liet Somfy al wel weten te werken aan dergelijke ondersteuning, maar tot op heden hebben we daar niets meer van vernomen. Nu lijkt de kogel dus door de kerk te zijn.

Met de Somfy Tahoma-gateway kun je een aantal apparaten in huis aansturen, waaronder het luik en de jaloezieën die met het systeem werken. Daardoor is het dus vanaf december mogelijk ook die onderdelen in je smarthome aan te sturen met Siri, de stemassistent van Apple, en HomeKit, het smarthomesysteem van Apple. Eerder voegde de fabrikant al ondersteuning voor HomeKit toe bij andere apparaten, zoals de outdoor camera en de indoor camera.

De Somfy Tahoma-gateway kan overigens ook gebruikt worden voor het aansturen van allerlei andere apparaten in huis, zoals lampen, hekken, garagedeuren, slimme stopcontacten en meer. Tahoma is reeds compatible met Google Assistent, Amazon Alexa en IFTT en kan ook geïntegreerd worden met Sonos, Philips Hue en Velux. Aanvankelijk lijkt de aanschaf van zo’n gateway misschien behoorlijk prijzig te zijn, er zijn wel veel mogelijkheden. In onze recensie van het systeem gaan we dieper op het product in. Lees daar dus alles over in dit artikel.

Reacties (0)