Somfy Outdoor Camera vanaf eind november beschikbaar

15 november 2018 2 Minuten 0 Reacties
somfy-outdoor-camera

Somfy heeft aangekondigd dat de Somfy Outdoor Camera, inclusief geïntegreerde sirene, vanaf eind november verkrijgbaar is in Nederland. De camera maakt deel uit van het Somfy Protect- portfolio connected beveiligingsoplossingen die aansluiten op de bekende smarthome-ecosystemen.

Somfy Outdoor Camera eind november te koop

Somfy brengt de Somfy Outdoor Camera eind november naar de Nederlandse winkels. De camera beschikt over een krachtige sirene van 110 dB. Wanneer iemand probeert binnen te dringen ontvangt de eigenaar een melding op zijn smartphone. Vervolgens kan die eigenaar ervoor kiezen een alarm af te laten gaan of niet, middels de app Somfy Protect. De sirene kan automatisch geactiveerd worden dankzij algoritmen. Via kunstmatige intelligentie is de buitencamera in staat om nauwkeurig onderscheid te maken tussen mens en dier.

Het beperkt zo ook het risico op vals alarm door dieren of auto’s. Deze functie wordt binnenkort in bètaversie aangeboden. Voor klanten die al een Somfy Outdoor Camera hebben zal er een update volgen. Tot slot kan de camera, om het nachtelijke afschrikkingseffect te versterken, gekoppeld worden aan een bestaande buitenverlichting die automatisch aangaat zodra iemand wordt gedetecteerd. Zoals bij andere camera’s in het Somfy Protect- portfolio wordt bij bewegingsdetectie een waarschuwing met snapshot verzonden. Maar dat is niet alles.

Tegelijkertijd wordt er een video van tien seconden opgenomen en in de beveiligde cloud bewaard. Deze video’s kunnen 24 uur lang kosteloos geraadpleegd en gedownload worden, om alle twijfel weg te nemen maar ook om bij inbraak te dienen als bewijs. De Somfy Outdoor Camera is op drie manieren te installeren: inpluggen in een stopcontact, aansluiten op een bestaand stroompunt of koppelen aan een buitenverlichting. Met de activeringsfunctie is het voor de eigenaar mogelijk zijn vertrek en terugkeer te vereenvoudigen.

Advertentie

De Somfy Outdoor Camera schakelt namelijk zichzelf automatisch uit wanneer de bewoner thuiskomt en stuurt hem telkens ook een herinnering om de camera te activeren zodra hij zijn woning verlaat. Verder sluit de camera aan op de bekende smarthome-ecosystemen zoals Nest, IFTTT, Amazon Alexa en Google Home. De Somfy Outdoor Camera is vanaf eind november beschikbaar bij de grote winkels en bij de professionele installateurs. De adviesprijs van de slimme beveiligingscamera bedraagt 269 euro.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)