SmartThings Cloud van Samsung wil alle IoT-apparaten samenbrengen

19 oktober 2017 1 Minuut 0 Reacties
smartthings-logo

Samsung wil met SmartThings Cloud alle Internet of Things-apparaten in huis gaan samenbrengen onder één noemer. Het nieuwe systeem moet een open ecosysteem gaan worden voor alle apparaten die in verbinding staan met het internet der dingen.

SmartThings Cloud en Internet of Things

Samsung heeft aangekondigd dat het bedrijf haar activiteiten op het gebied van Internet of Things zal gaan samenbrengen onder de noemer SmartThings Cloud. Dat geldt dus ook voor alle apparaten die gebruikmaken van het internet der dingen. Dat heeft de fabrikant laten weten tijdens de Samsung Developer Conference dit jaar. In de afgelopen jaren heeft Samsung een aantal platformen met betrekking tot smarthome en slimme dingen gepresenteerd, zoals SmartThings, Samsung Connect en ARTIK.

Dat wordt nu dus één platform en SmartThings Cloud wordt de nieuwe verzamelnaam om de boel dus wat overzichtelijker te maken. Dit nieuwe platform moet a single, powerful cloud-based hub gaan voorstellen. Het is tevens een open ecosysteem en dat betekent dat je er niet alleen maar Samsung-producten op kunt aansluiten. Ook producten van andere fabrikanten werken met Cloud. Vooralsnog heeft Samsung weinig details vrijgegeven over het platform. We verwachten tijdens CES 2018, in januari, meer te horen.

De eerste producten die van dit systeem gebruikmaken verschijnen begin volgend jaar.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)