Slimme wekker kan met je stem bediend worden

18 juli 2017 2 Minuten 0 Reacties
Sandman Doppler

Een slimme wekker met ingebouwde ondersteuning van de digitale assistent van Amazon, Alexa. Als het aan de makers van de Sandman Doppler ligt, wordt die binnenkort werkelijkheid. Op dit moment zijn ze op Kickstarter bezig met het verwerven van genoeg fondsen om de wekker te gaan maken.

Slimme wekker

Hoe slim wil je een wekker hebben, vraag je je af? Nou, dat kan op meerdere manieren wat de mensen achter Palo Alto Innovation betreft. Allereerst middels de integratie van Amazon Alexa. Dankzij die digitale assistent kan je de wekker niet alleen met je stem bedienen, ook kan je vrijwel alle andere dingen doen die Alexa kan. Zo kan je muziek afspelen, vragen naar het weer en je slimme lamp besturen middels de assistent.

Niet alleen is er integratie van Amazon Alexa, de slimme wekker heeft ook programmeerbare knoppen. Die kunnen ingesteld worden om verbonden apparaten te activeren zonder dat daar stembesturing voor gebruikt hoeft te worden. De slimme wekker heeft ook ingebouwde Bluetooth (zodat je muziek vanaf je telefoon kan streamen) en beschikt over zes ingebouwde USB-ingangen. Dankzij die ingangen kan je ’s nachts zo ongeveer elke gadget opladen. Tegelijk zijn de ingangen los te koppelen, waardoor je op een later moment bijvoorbeeld een USB-C ingang kan aankoppelen.

Tot slot biedt de Sandman Doppler een geavanceerd display. Niet alleen kan je zelf bepalen hoe de cijfers eruit komen te zien, ook kan je ze dimmen. Op die manier schijnen de cijfers ’s nachts dus niet te fel in je slaapkamer. Daarnaast staat er op het scherm, indien gewenst, ook het weerbericht en de nieuwste verkeersinformatie voor als je naar je werk moet rijden.

Advertentie

Kickstarter-campagne

Voor de slimme wekker is op dit moment een campagne aan de gang op Kickstarter. Het doel daarvan is al behaald: er werd 25.458 dollar gezocht en er is op dit moment al meer dan 60.000 dollar toegezegd. Kortom: de slimme wekker gaat er sowieso komen straks. Steun toezeggen is nog altijd mogelijk, want de campagne duurt tot 17 augustus. Als je 119 dollar of meer toezegt, krijg je naar verwachting in juli 2018 de slimme wekker thuis geleverd.

Overigens is dit niet de eerste keer dat Palo Alto Innovation een slimme wekker op de markt wilde brengen via een Kickstarter-campagne. Eerder probeerde het bedrijf de Sandman op de markt te brengen, maar dat doel werd niet behaald. Toch kwam de wekker uiteindelijk in de Verenigde Staten op de markt en dat voorspelt veel goeds voor de Sandman Doppler.

Reacties (0)