Slimme slot Loqed, van Nederlandse bodem, is nu te bestellen

13 januari 2020 1 Minuut 6 Reacties
loqed-1

Het Nederlandse bedrijf Loqed heeft bekendgemaakt dat zijn eerste slimme slot vanaf nu te bestellen is voor 299 euro. Het slot kun je openen en sluiten door middel van aanraking. Ondertussen is het mogelijk dat je je smartphone gewoon in je zak houdt.

Slimme slot Loqed

Bij andere slimme sloten kan het zijn dat je je smartphone tevoorschijn moet halen om naar binnen te kunnen. En anders ben je aangewezen op bijvoorbeeld een sleutelhanger waarmee het slot geopend kan worden. Het slot weet of je binnen of buiten bent en zal de deur nooit te vroeg openen, zo luidt de belofte. Mocht je telefoon een lege accu hebben, dan kun je alsnog naar binnen via een pincode. Het slot werkt zelf ook op batterijen, die negen tot twaalf maanden moeten meegaan. Is dit batterij onverhoopt leeg, dan kun je een 9-volt batterij gebruiken om alsnog naar binnen te gaan.

Daarnaast hebben verschillende postbedrijven hun enthousiasme uitgesproken over Loqed. Mogelijk komen er in de toekomst samenwerkingen aan waardoor pakketbezorgers naar binnen kunnen om een pakket af te leveren. Naast dat het slot interessant kan zijn voor mensen met een smarthome, zijn ook gezinnen een belangrijke doelgroep voor het bedrijf. Zo kun je een notificatie ontvangen wanneer je kinderen thuiskomen, en is ‘het touwtje uit de brievenbus’ terug van weggeweest – voor tijdens een feestje of als de kinderen buitenspelen.

Naast het feit dat er end-to-end-versleuteling aanwezig is, voldoet Loqed ook aan alle eisen van verzekeraars met betrekking tot je inboedelverzekering. Bovendien is het zo dat het systeem zelf niet bij de digitale sleutels kan, waardoor digitaal inbreken ook weinig nut lijkt te hebben.

Advertentie

Prijs en beschikbaarheid

De eerste oplage bestaat uit duizend stuks. Klanten die nu bestellen krijgen hun sleutelloze slot in mei geleverd. Een smart lock van Loqed kost nu 299 euro en “iedereen die een IKEA-kastje kan monteren” kan het slot zelf installeren.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (2)

Fedde

Fedde
25 september 2020 om 22:18

is er iemand die al geleverd heef gekregen ?
Begin wat te twijfellen

Inloggen
Toine

Toine
30 september 2020 om 17:17

Hi Fedde, ik heb het slot ook besteld en wacht ook met smart op de levering. Ik was een van de eerste die hem pre order heeft aangeschaft. Regelmatig via Loqed de updates ontvangen over de stand van zaken en helaas de Corona heeft geen goed gedaan. Nu in oktober de levering volgens klantenservice.
Afwachten maar.

Inloggen
Arno

Arno
12 november 2020 om 06:47

Slot al ontvangen?

Inloggen
Arno

Arno
12 november 2020 om 06:47

Iemand anders ervaringen met Loqed?

Inloggen
Arjen

Arjen
25 november 2020 om 15:47

vandaag binnengekregen hoor!

Inloggen
J. L.

J. L.
01 december 2020 om 20:00

Hij is binnen, en geïnstalleerd.

Inloggen