Slimme rookmelder Nest Protect kan zelf batterijen bestellen

04 oktober 2018 1 Minuut 1 Reacties
rookmelder

De Nest Protect, de slimme rookmelder van Google, kan voortaan ook zelf de benodigde batterijen bestellen wanneer ze leeg raken. Dat kan door middel van een samenwerking met 50five, Cubes van KPN, Energizer, Olisto en Tikkie van ABN AMRO.

Nest Protect bestelt zelf batterijen

Er is nu een nieuwe dienst beschikbaar die batterijen bestelt voor de slimme rookmelder Nest Protect wanneer ze bijna leeg zijn. Klanten van de nieuwe dienst, ontwikkeld door 50five, Cubes van KPN, Energizer, Olisto en Tikkie van ABN AMRO, hoeven alleen nog maar een betaalverzoek op hun smartphone goed te keuren en de batterijen worden automatisch geleverd. De dienst maakt gebruik van de low-batterijwaarschuwingen die de rook- en koolmonoxidemelder naar klanten stuurt om een geschakeld proces te starten.

Olisto koppelt de diensten aan elkaar, KPN verstuurt de sms, het betalingsproces wordt verzorgd door Tikkie, Energizer levert de batterijen en 50five verwerkt de bestelling. De samenwerking tussen de partijen sluit naadloos aan bij de campagne van de Nationale Brandpreventieweken die op 1 oktober van start gingen. De campagne richt zich op het belang van het sluiten van ramen en deuren en het plaatsen van hoorbare rookmelders. Uit onderzoek blijkt namelijk dat slechts 45 procent van de rookmelders in huis werkt.

Daarnaast ontvangen vijf familieleden of vrienden een sms en e-mail wanneer er rook of koolmonoxide wordt gedetecteerd in huis. Dit is een uitbreiding van de bestaande Family Accounts-functie van Nest, waarmee tot tien personen toegang hebben tot Nest-producten en -app. Op die manier kan iemand altijd snel actie ondernemen als de bewoner in de problemen zit en zelf niet adequaat kan reageren. Dit past natuurlijk allemaal goed bij de boodschap van de brandpreventieweken en het plaatsen van hoorbare rookmelders.

Reacties (1)