Slimme rolgordijnen van Ikea verschijnen in oktober

03 juli 2019 1 Minuut 0 Reacties
IKEA-slimme-gordijnen

Ikea heeft op zijn eigen website laten weten dat de slimme rolgordijnen van het bedrijf vanaf oktober te koop zullen zijn. Helaas heeft het Zweedse bedrijf verder geen details vrijgegeven en weten we officieel nog niets over de prijzen en de verschillende maten.

Slimme rolgordijnen van Ikea

De kogel lijkt eindelijk door de kerk te zijn. Nadat Ikea zijn slimme rolgordijnen al meerdere keren uitgesteld heeft, lijkt het Zweedse bedrijf nu eindelijk zeker te weten wanneer de raamwering te koop is in Nederland: oktober 2019. Dat is te lezen op de website van de meubelmaker. Je kunt de rolgordijnen niet alleen openen en sluiten met een bijbehorende afstandsbediening, ook is het mogelijk ze te bedienen via de Trådfri-verbindingshub en de applicatie die daarbij hoort (die je mogelijk al gebruikt als je de slimme lampen in huis gehaald hebt).

Vanaf oktober 2019 zijn de elektrische FYRTUR en KADRILJ rolgordijnen verkrijgbaar bij IKEA. Met een afstandbediening open en sluit je eenvoudig de rolgordijnen. Ook te gebruiken in combinatie met de TRÅDFRI verbindingshub en bijbehorende app.

Dat is overigens niet de enige manier waarop je de slimme rolgordijnen gebruiken kunt. Ook kun je ze aansturen met je stem, door gebruik te maken van Amazon Alexa, Google Assistent en Siri van Apple. Daarnaast is het goed om te weten dat de rolgordijnen op accu’s werken, maar vooralsnog is niet bekend hoe lang die accu’s meegaan. Hoewel Ikea zelf nog geen prijzen genoemd heeft, kwam eerder al naar buiten dat de lichtdoorlatende Kadrilj minimaal 119 euro en de verduisterende Fyrtur tenminste 149 euro gaan kosten.

Reacties (0)