Slimme rolgordijnen van IKEA krijgen eindelijk HomeKit-ondersteuning

27 januari 2020 1 Minuut 2 Reacties
IKEA-Fyrtur-7

Een nieuwe update voor de Trådfri-hub voegt eindelijk HomeKit-ondersteuning toe voor de slimme rolgordijnen van IKEA. De update moet vanaf nu beschikbaar zijn.

Je hebt er lang op moeten wachten, maar HomeKit-ondersteuning voor de slimme rolgordijnen van IKEA lijkt nu dan eindelijk beschikbaar te zijn. Een nieuwe update rolt op dit moment uit die HomeKit-ondersteuning toe zal voegen.

De nieuwe update voor de IKEA Trådfri-hub zorgt ervoor dat de rolgordijnen ook zullen opduiken in Apple HomeKit. Via je iPhone of iPad openen zich nieuwe mogelijkheden om de rolgordijnen te openen en sluiten. Ook kun je stemassistent Siri na de update gebruiken. De update rolt sinds afgelopen weekend uit, dus de kans is groot dat ook jij al over de nieuwe update voor de IKEA Trådfri-hub beschikt.

HomeKit-ondersteuning heeft lang op zich laten wachten. Begin december kwam het nieuws naar buiten dat de Zweedse meubelmaker de update opnieuw had uitgesteld.

Twee varianten

De slimme rolgordijnen van IKEA zijn beschikbaar in twee varianten. Zo is daar de verduisterende Fyrtur en de lichtdoorlatende Kadrilj. De betaalbare rolgordijnen kun je bedienen middels de meegeleverde afstandsbediening, via de app en met je stem via Google Assistant of Amazon Alexa. Nu is daar dus ook eindelijk de langverwachte ondersteuning voor Apple HomeKit bijgekomen en kun je de slimme rolgordijnen ook met Siri bedienen. Lees ook de review van de IKEA Fyrtur.

Reacties (2)