Slim slot Yale Linus werkt nu met Philips Hue-lampen

09 april 2021 2 Minuten 0 Reacties
yale-linus-adv-4

Als je een slim slot hebt van Yale, dan is de mogelijkheid om je smarthome uit te breiden met Philips Hue nu een stuk aantrekkelijker geworden.

Het slimme slot van Yale Linus werkt vanaf nu samen met de slimme lampen van Philips Hue. De twee bedrijven hebben de handen ineengeslagen om te zorgen voor een betere smarthome-ervaring.

Het idee is dat je door de integratie kunt zorgen dat wanneer je bij je deur staat en het slot ontgrendeld, de lichten in de gang alvast aangaan. Dat is niet alleen heel praktisch om iets te kunnen zien, maar kan ook een veiliger gevoel bieden dan een donker huis in te stappen.

Yale Linus en Philips Hue

Daarnaast zorgt de integratie bijvoorbeeld ook dat je lichten binnen juist uitgaan wanneer je het pand verlaat. Hoewel je natuurlijk via de Hue-app de lampen alsnog kunt uitdoen als je ze hebt vergeten, hoef je daar dan helemaal niet meer mee bezig te zijn. Dat wordt geregeld door de integratie met het slot.

 

Er zijn drie opties te kiezen als het gaat om Linus Smart Lock en Hue, namelijk: Welcome Home with Lights (welkom thuis met lichten), waarmee er zodra de deur van het slot gaat een lamp aangaat. De tweede optie is Leave Home Worry-Free (verlaat je huis zonder zorgen) waarbij je met een aanraking van de Yale kunt laten merken dat je vertrekt, waarna de lichten uitgaan. De derde en laatste mogelijkheid is Share Access to Your Home (deel toegang tot je huis) waarbij gasten na het ontgrendelen van de deur met hun smartphone meteen licht in de gang hebben.

Sync Smart

De samenwerking is uiteraard zeer welkom, maar komt niet helemaal als een verrassing. Het alarm Yale Sync Smart werkt al met Signify’s Philips Hue-lampen. Hetzelfde geldt voor de SR-lijn van Yale. Ook deze integratie zorgt voor een veiliger gevoel, maar niet zozeer voor als je thuiskomt. Deze combi werkt namelijk met een alarm en lichten om inbrekers weg te jagen, die vaak juist toeslaan als je even niet thuis bent.

De combinatie Yale en Philips Hue is er dus enerzijds voor comfort, maar anderzijds -en voornamelijk- voor veiligheid. Of het nu gaat om het demotiveren van inbrekers of het zorgen voor een veilig gevoel van niet meer een donker huis in te hoeven lopen.

Reacties (0)