Met Slide kun je je gordijnen automatisch openen en sluiten

08 december 2016 1 Minuut 2 Reacties
slide-gordijnen

Slide is een automatiseringssysteem dat je gordijnen open en dicht kan laten gaan. Het systeem werkt op vrijwel alle huidige horizontale en rechte gordijnen. De bedenkers van het product geven aan dat je h,et systeem binnen twee minuten hebt geïnstalleerd.

Slide: automatisch systeem voor je gordijnen

Er bestaan al automatische systemen voor je gordijnen, waarmee je ze automatisch open en dicht kunt doen — maar voordat die systemen geïnstalleerd zijn, ben je heel wat uren verder. Om nog maar te zwijgen over het werk dat je er in kunt stoppen, omdat die systemen vaak op maat gemaakt moeten worden. De Slide, een Nederlandse uitvinding van Thijs Olthof en Kaj Beetstra, wil het simpel houden en presenteert een manier waarop de horizontale en recht hangende gordijnen die je nu al hebt, gemakkelijk kunt automatiseren — met weinig inspanning.

De Slide is een simpel apparaatje, dat werkt met een draad en motor. Daardoor kunnen de gordijnen in huis open en dichtgaan, maar alleen wanneer ze in een rechte lijn hangen. Zit er een bocht in de rails, dan werkt het systeem niet. Het apparaat werkt met Google Home en Amazon Echo, zodat je middels spraakbesturing de gordijnen in huis kunt bedienen. Ook kun je instellen wanneer je de gordijnen open en dicht wil hebben, zodat alles automatisch gaat, en kun je een koppeling maken met IFTTT. Je treft de uitvinding nu aan op Kickstarter.

De Slide is op Kickstarter te bestellen voor een bedrag vanaf 54 euro. Op moment van schrijven hebben de mannen het beoogde bedrag al binnen. De verwachte leverdatum is juni 2017.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (1)

Slimpie

Slimpie
29 maart 2019 om 00:25

Helaas bestaan er meerdere oplossingen als deze op de markt. Misschien wel de eerste maar niet de enige. Wel is het mooi om te zien dat dit een Nederlandse makelij is. Naast Google en Alexa is er wel een nadeel aan dit product en dat is dat ze één populaire virtual assistent vergeten dat concurrerende producten wel ondersteunen. Ja je raad het al dat is Siri. Misschien niet de beste assistant maar het zou wel fijn zijn om vanaf je iPhone te roepen “Hey Siri, doe de gordijnden dicht”.

Inloggen
Alex

Alex
06 augustus 2020 om 20:55

Ja hoor. Dat kan wel. Als je via Google je gordijnen bedient en dan via Siri Shortcuts (opdrachten) een shortcut naar deze functie in Google maakt, kun je ze via Siri bedienen. Bij mij werkt het perfect.

Inloggen