Met Slide kun je je gordijnen automatisch openen en sluiten

08 december 2016 1 Minuut 2 Reacties
slide-gordijnen

Slide is een automatiseringssysteem dat je gordijnen open en dicht kan laten gaan. Het systeem werkt op vrijwel alle huidige horizontale en rechte gordijnen. De bedenkers van het product geven aan dat je h,et systeem binnen twee minuten hebt geïnstalleerd.

Slide: automatisch systeem voor je gordijnen

Er bestaan al automatische systemen voor je gordijnen, waarmee je ze automatisch open en dicht kunt doen — maar voordat die systemen geïnstalleerd zijn, ben je heel wat uren verder. Om nog maar te zwijgen over het werk dat je er in kunt stoppen, omdat die systemen vaak op maat gemaakt moeten worden. De Slide, een Nederlandse uitvinding van Thijs Olthof en Kaj Beetstra, wil het simpel houden en presenteert een manier waarop de horizontale en recht hangende gordijnen die je nu al hebt, gemakkelijk kunt automatiseren — met weinig inspanning.

De Slide is een simpel apparaatje, dat werkt met een draad en motor. Daardoor kunnen de gordijnen in huis open en dichtgaan, maar alleen wanneer ze in een rechte lijn hangen. Zit er een bocht in de rails, dan werkt het systeem niet. Het apparaat werkt met Google Home en Amazon Echo, zodat je middels spraakbesturing de gordijnen in huis kunt bedienen. Ook kun je instellen wanneer je de gordijnen open en dicht wil hebben, zodat alles automatisch gaat, en kun je een koppeling maken met IFTTT. Je treft de uitvinding nu aan op Kickstarter.

De Slide is op Kickstarter te bestellen voor een bedrag vanaf 54 euro. Op moment van schrijven hebben de mannen het beoogde bedrag al binnen. De verwachte leverdatum is juni 2017.

Reacties (2)