Sleep Number is slim bed dat je nachtrust controleert

16 september 2016 1 Minuut 0 Reacties
Sleep Number IT Bed

Sleep Number heeft een nieuw slim bed op de markt gebracht onder de naam IT. Het bed houdt precies bij hoe jij slaapt en hoe je jezelf een betere nachtrust kunt geven.

Sleep Number is inmiddels al geen onbekende partij meer op de smart home-markt. Het bedrijf had tenslotte al wat slimme bedden in zijn assortiment, maar inmiddels is het bedrijf terug met een gloednieuwe variant. Het nieuwe bed gaat door het leven onder de naam ‘It’ en beschikt over een aantal slimme functies.

Sleep Number lanceert It

Met zijn nieuwste bed wil Sleep Number ervoor zorgen dat mensen voortaan heerlijk kunnen slapen. En niet alleen dat, ze kunnen namelijk ook in de gaten houden hoe hun nachtrust is verlopen. De matras beschikt over een groot aantal sensoren waardoor onder andere de hartslag en het adempatroon in de gaten wordt gehouden. Na de nachtrust kun je via de bijbehorende app zelfs suggesties krijgen van wat je moet doen om je nachtrust te verbeteren. Een andere handigheid is dat je per kant in kunt stellen of de matras juist zacht moet zijn of wat steviger. Ook dat kan gedaan worden via de bijbehorende app.

De matras kan ook communiceren met andere slimme apparaten. Zo kan It, zodra hij verbonden staat met jouw fitnesstracker, aangeven dat je bijvoorbeeld beter slaapt als je een lange workout hebt gedaan. Dat wordt mogelijk gemaakt doordat het bed gebruikmaakt van een Sleep IQ API. Tot de huidige partners van It behoren Nest, Fitbit, MapMyRun, Microsoft Health, Withings Health Mate en Apple Health.

Advertentie

Prijs en beschikbaarheid

Het nieuwe bed van Sleep Number komt beschikbaar in zes verschillende formaten. De goedkoopste uitvoering kost 799 dollar. Het is de bedoeling dat de bedden vanaf 19 september in de verkoop gaan via de officiële website van It.

Reacties (0)