Dit slimme matras is te koppelen aan je lampen en thermostaat

15 februari 2019 1 Minuut 0 Reacties
the-pod

The Pod van Eight Sleep is het slimme matras dat ook gekoppeld kan worden aan je slimme lampen en thermostaat. Het gevaarte kan zorgen voor verkoeling tijdens het slapen en kan je in de ochtend ook wakker maken.

Het slimme matras dat kan communiceren

The Pod is het slimme matras van fabrikant Eight Sleep dat in staat is ’s nachts de temperatuur te beheren wanneer je lekker ligt te slapen. Uiteraard gebeurt dit op basis van je slaapgewoonten. In het matras zit verder een ‘thermal alarm’: dit is een wekker die ervoor zorgt dat jouw helft van het bed koel wordt, zodat je langzaamaan wakker gemaakt kan worden. Bovendien beschikt het gevaarte over de mogelijkheden tot het tracken van je slaap en kan het worden gekoppeld aan allerlei slimme apparaten in huis.

Denk dan aan je slimme thermostaat (Nest), slimme lampen (Philips Hue) en Amazon Alexa. Het slimme matras bestaat overigens uit een tweede product, genaamd The Hub. Hierin zit het water die de temperatuur regelt. The Hub zorgt ook voor de verbinding met je telefoon, waar je middels een app kunt instellen wat voor temperatuur je het liefst voelt. Maar je kunt het matras ook gewoon al het werk laten doen door hem op de automatische stand te laten staan — mettertijd leert het apparaat je gewoonten kennen.

Prijs en beschikbaarheid

Of The Pod van Eight Sleep ook naar Europa komt, is helaas niet duidelijk. In de Verenigde Staten zal The Pod in elk geval vanaf april te koop zijn. Pre-orders staan nu open en met een storing van 95 dollar ben je verzekerd van een product. Het full-size bed kost 1.995 dollar, terwijl de queen- en king-sizes respectievelijk 2.195 en 2.495 kosten. Mensen die hem kopen krijgen honderd dagen de tijd om hem uit te proberen, zodat je dus een goede keuze kunt maken over het slimme product. Europese prijzen zijn ook nog niet bekendgemaakt.

Reacties (0)