10 smart home-producten waar we nog niet echt aan kunnen wennen

19 mei 2019 6 Minuten 0 Reacties
smalt salt

We zetten tien smart home-producten onder elkaar waarvan we het nut nog niet echt zien maar waar we over tien jaar mogelijk niet meer zonder kunnen.

Bijna dagelijks zien we nieuwe, connected apparaten voor het slimme huis verschijnen en je kunt het zo gek niet bedenken of er is een ‘smart’ versie van te koop. Toch gaan fabrikanten soms iets te ver en komen op de proppen met producten waar we nog niet echt aan kunnen wennen. We zetten tien producten onder elkaar waarvan we het nut nu nog niet echt zien, maar wellicht over tien jaar niet meer zonder kunnen.

De slimme tandenborstel met videocamera

Slimme tandenborstels zijn er vandaag de dag genoeg. Deze kunnen jouw poetsbeurt analyseren en geven je advies over het poetsen. Maar, hoe sta jij tegenover een tandenborstel met ingebouwde camera waarmee je live met de poetsbeurt mee kunt kijken? De Prophix is zo’n futuristische tandenborstel en geeft je de mogelijkheid om geen enkel plekje meer te missen. Bovendien kun je de beelden van jouw gebit eenvoudig delen met de tandarts.

Een slimme vork die je helpt afvallen

Dit product bestaat al een tijdje, maar blijkt zijn tijd te ver vooruit. De vork heeft de naam ‘smart fork’ meegekregen en analyseert jouw eetgewoonten. In de app kun je onder meer zien hoe snel je eet, op basis waarvan de app aangeeft hoe je jouw eetgewoonten het beste kunt aanpassen om sneller gewicht te verliezen. Wellicht handig, maar vooralsnog zien we niemand snel met een verbonden vork en een app aan de eettafel zitten.

Advertentie

Dit slimme condoom geeft je een cijfer

Altijd al benieuwd geweest naar hoeveel calorieën jij verbrandt tijdens de seks? Of hoe lang je nu eigenlijk bezig bent? De kans is groot dat je hier nooit echt mee bezig bent geweest, mar als het aan de makers van dit slimme condoom – wat eigenlijk een penisring is – ligt komt daar verandering in. Het condoom registreert alle bewegingen en haalt daar zelfs een score uit. Hoe doe jij het in het wereldwijde klassement?

Het slimme toilet met spraakbediening

Op het toilet heb je het waarschijnlijk niet al te druk, maar mocht je toch nog tijd willen besparen en niet handmatig door kunnen trekken dan is dit slimme toilet wellicht de oplossing. De makers hebben het toilet namelijk voorzien van Amazon Alexa, een digitale spraakassistent. De ingebouwde microfoon vangt jouw commando’s op en kan dus zonder moeite het toilet voor jou doortrekken. Oh, en de makers hebben ook een complete badkamer met Alexa-besturing ontwikkeld.

Nooit meer kleding vouwen met deze kast

Kleding opvouwen is niet het leukste karwei in huis, maar het moet gebeuren. Wat nu als je dit geheel kunt automatiseren? Dan houd je tijd over zou je zeggen. Nu is dat allemaal relatief, want de robots die je kleding kunnen opvouwen kosten een hoop geld, zijn nog nauwelijks of niet te koop en doen nogal lang over het opvouwen van jouw kleding. We gaan er dan ook vanuit dat het nog wel een paar jaar duurt voordat we deze robots in huis tegenkomen.

Dit slimme matras verraadt vreemdgangers

Voor diegenen die geen vertrouwen in hun partner (of zichzelf) hebben is dit matras een must-have. Als iemand op een verdachte manier gebruik maakt van jouw bed, dan zul je een waarschuwing ontvangen op je mobiele telefoon. De 24 ingebouwde sensoren zorgen ervoor dat vreemde bewegingen worden gedetecteerd. De applicatie bekijkt vervolgens of je thuis bent. Zo niet, dan zal er linea recta een melding verstuurd worden naar je telefoon met een 3D-kaart waarop je kunt zien hoe de Smarttress beweegt.

Verbonden tampons

Tja, deze gaat wat ver misschien, maar aangezien het ’s werelds eerste verbonden tampons zijn moeten we ze vermelden. De tampons zijn dus met een app verbonden waardoor je snel kunt zien of ze vol zijn, zo simpel is het. Volgens de makers zijn ze heel veilig om te gebruiken en alleen de ingebouwde bluetooth-sensor maakt de tampon anders dan een normale tampon.

De slimme wijnfles die je alles vertelt

We moeten toegeven; dit product vinden we als wijnliefhebbers toch wel interessant. Deze slimme wijnfles geeft je namelijk alle informatie die je wilt hebben over de wijn die je drinkt. Schuif de fles die je gekocht hebt in de slimme wijnfles en je krijgt informatie over waar de wijn vandaan komt, waar je de wijn het beste bij kunt drinken en nog veel meer. Je kunt zelfs een abonnement nemen waarbij je elke week of maand nieuwe wijnen thuisgestuurd krijgt.

Dit slimme zoutvaatje geeft sfeer

Een standaard zoutvaatje op tafel is ook maar saai, toch? Het is handig om wat smaak aan je eten te geven, maar echt entertaining kunnen we het niet noemen. De SMALT moet hier verandering in brengen. Dit slimme zoutvaatje komt met een ingebouwde speaker, sfeerverlichting en zelfs spraakbediening waardoor je Alexa kunt vragen een theelepel zout voor je klaar te zetten. De bijbehorende app geeft ook aan hoeveel zout je gebruikt hebt en binnenkrijgt. Natuurlijk kun je er ook gewoon zout mee strooien.

Het slimme eierrekje

Als jij continu bang bent dat je niet genoeg eieren in huis hebt en of de eieren die je in huis hebt nog goed zijn, dan mag dit slimme eierrekje niet in je keuken ontbreken. Deze gadget laat je via een app weten hoeveel eieren er nog in het rekje zitten, zodat je ook in de supermarkt weet of je nog eieren moet kopen. Daarbij geeft de app aan of de eieren al over hun houdbaarheidsdatum zijn.

Reacties (0)