Slimme bedbodem van Auping helpt met wakker worden en snurken

19 juni 2019 1 Minuut 0 Reacties
auping-smart-base

Auping heeft een verstelbare bedbodem aangekondigd die is voorzien van slimme functie en onder meer kan helpen met wakker worden. Daarnaast kan de verstelbare bodem mensen hebben die 's nachts nog wel eens snurken.

Slimme bedbodem van Auping

De slimme bedbodem van Auping werken met een speciaal apparaat, genaamd de Connect, dat onder de bodem geïnstalleerd wordt. Vervolgens is die te bedienen middels een app op je smartphone of tablet. Omdat de Connect-app van het bedrijf in staat is geluid te meten, kan worden bepaald of iemand snurkt en of de hoek van de slaper dus aangepast moet worden. Zo kan het gedeelte onder de rug even worden bewogen, maar kan het ook zijn dat het hoofdeinde ietwat omhoog komt om het gesnurk tegen te gaan.

Door de bewegingen kunnen de luchtwegen van de slaper geopend worden, waardoor er vrij geademd kan worden. Verder kan de Auping-bedbodem ook gebruikt worden voor het wakker worden. Op het moment dat de Connect-app meet dat de gebruiker licht slaapt, binnen een periode van dertig minuten, gaat het hoofdgedeelte omhoog. Er is tevens aan integratie gedacht. Zo kunnen gebruikers de bedbodem koppelen aan andere smarthome-apparaten door gebruikt te maken van smarthomehub Homey van Athom.

Daarnaast is er ondersteuning voor Google Assistent en Amazon Alexa, waardoor gebruikers de gratis Auping Connect-app niet meer hoeven te gebruiken. In totaal zijn er drie verschillende bedbodems. Het duurste model heeft een elektrisch verstelbaar rugdeel, voetendeel en hoofddeel en heeft een prijskaartje van 1645 euro. Het model van 1205 euro heeft geen verstelbaar hoofdeinde, terwijl het model van 765 euro het ook zonder verstelbaar voetendeel moet doen. Wel is het hoofdeinde handmatig te verstellen op dit model.

Reacties (0)