Slim bed rolt draaiende slaper terug naar eigen kant

12 februari 2019 1 Minuut 0 Reacties
slim-bed-ford

Autofabrikant Ford heeft een slim bed ontwikkeld dat de draaiende slaper terug naar zijn of haar eigen kant rolt. Dit bed, genaamd de Lane-keeping Bed, moet de oplossing bieden voor koppels die liever niet in aparte bedden slapen.

Slim bed stuurt draaikont terug naar eigen kant

Autofabrikant Ford heeft een slim bed ontwikkeld op basis van technologie die we ook tegenkomen in de auto’s van het bedrijf: het lane-keeping Bed. Het bed is gebaseerd op de Lane-keeping Aid, dat wegmarkeringen op de voorliggende weg in de gaten houdt. Wanneer de bestuurder buiten de lijnen dreigt te rijden, stuurt het voertuig de bestuurder voorzichtig terug tussen de lijnen. Met behulp van camerasystemen, helpt Lane-keeping Aid voorkomen dat bestuurders onbedoeld hun rijstrook verlaten.

Het slimme bed doet iets soortgelijks en neemt  door middel van druksensoren waar wanneer iemand de eigen bedhelft heeft verlaten. Hierdoor wordt de slaper met behulp van een geïntegreerde transportband zachtjes weer teruggebracht naar de eigen helft; je hoeft dus niet meer te duwen of te schoppen als persoon aan de andere kant. Het Lane-keeping Bed is een prototype dat deel uitmaakt van een reeks Ford Interventions, waarbij autotechnologie wordt toegepast om dagelijkse – of in dit geval nachtelijke – problemen te verhelpen.

Een slim bed maken doe je niet zomaar. Ford geeft in een persbericht aan dat dit gedaan is om de technologie die in de auto’s van het bedrijf zit onder de aandacht te brengen. “Veel mensen weten namelijk niet van het bestaan van dit en andere rijhulpsystemen. Zelfs als deze handige systemen wel op de auto aanwezig zijn, worden ze vaak door onwetendheid niet gebruikt”, zegt Anthony Ireson, directeur Marketing Communications bij Ford Europa. Hoe het ook zit: dit soort slimme toepassingen kunnen het dagelijkse leven ooit beter maken.

Reacties (0)