Signify komt met Philips Hue-lampen die bluetooth ondersteunen

27 juni 2019 2 Minuten 0 Reacties
Philips Hue White Ambiance

Signify komt binnenkort met Philips Hue-lampen die je ook via bluetooth kunt bedienen. Zo heb je geen Bridge meer nodig, alhoewel je niet alle functies tot je beschikking zult hebben.

Binnenkort verschijnen er nieuwe Philips Hue-lampen die je ook via Bluetooth kunt bedienen. Signify heeft daarvoor de nieuwe Philips Hue Bluetooth-app uitgebracht voor Android en iOS waarmee je de slimme verlichting kunt bedienen, zonder dat je daarvoor de Bridge nodig hebt. Je hebt alleen een smartphone nodig met bluetooth en de nieuwe app.

Philips Hue via bluetooth

Via bluetooth heb je niet zoveel opties tot je beschikking als via de Hue Bridge, maar je kunt alsnog de lampen aan- en uitzetten, het niveau van de verlichting regelen, van kleur veranderen of vooraf ingestelde scenes kiezen. Ook kun je via Bluetooth de verlichting aansluiten op Google Assistent of Amazon Alexa om deze vervolgens via je stem te bedienen. Siri wordt via bluetooth niet ondersteund.

Wanneer je bluetooth gebruikt kun je tot tien lampen installeren, terwijl je met een Bridge tot wel vijftig kunt gebruiken. De lampen moeten daarnaast dicht bij elkaar in de buurt zijn wanneer bluetooth gebruikt wordt en ook moet je smartphone zich in de buurt van de lampen bevinden. Bediening buitenshuis of op grote afstand (meer dan 10 meter) gaat niet lukken. Functies als afwezigheidssimulatie en bediening via een sensor of remote werken niet middels bluetooth aangezien de lampen niet met het internet verbonden zijn.

De toevoeging van bluetooth moet de drempel voor consumenten verlagen om in te stappen in de wereld van slimme verlichting. De kosten voor één bluetooth-lamp liggen immers lager dan een starterset met lampen en bridge. Wil je meer opties tot je beschikking? Zoals het systeem uitbreiden met meer verlichting en slimme accessoires als de bewegingssensor, bediening buitenshuis, Philips Hue Entertainment en Friends of Hue, dan kun je later alsnog de Bridge aanschaffen en deze aansluiten.

Prijs en beschikbaarheid

Midden augustus worden de Hue E27 en de GU10 met bluetooth-functionaliteiten geïntroduceerd in Europa. De nieuwe lampen verschijnen deze week al in de Verenigde Staten. Later dit jaar en in 2020 zullen meer producten in de serie Bluetooth-geactiveerd worden. De witte lamp koop je straks voor 19,95 euro, 29,95 voor White Ambiance en 59,95 voor de White and Color Ambiance. Op termijn moet het complete Hue-assortiment van bluetooth voorzien zijn.

Reacties (0)