Samsung presenteert nieuwe, slimme luchtreinigers met een app

15 juni 2020 3 Minuten 0 Reacties
samsung-luchtreiniger

Samsung heeft een nieuwe serie slimme luchtreinigers gepresenteerd die allemaal op afstand bediend kunnen worden middels een app. De nieuwe luchtreinigers zijn vanaf juli verkrijgbaar in Nederland, voor verschillende prijzen.

Slimme luchtreinigers van Samsung

De nieuwe luchtreinigers zuiveren de lucht dankzij een drielaags filtratiesysteem. Ten eerste onttrekt het wasbare filter grote stofdeeltjes, zoals pollen en huidschilfers van huisdieren, uit de lucht. Ten tweede verwijdert het koolstoffilter verschillende potentieel gevaarlijke gassen, zoals formaldehyde, tolueen, ethylbenzeen en styreen1 uit de lucht. Tot slot verwijdert een ultrafijn HEPA-filter 99,97% van de meest minuscule stofdeeltjes (tot 0,3µm, vergelijkbaar met de dikte van spinrag) uit je huis.

Ook is het mogelijk om de nieuwe luchtreinigers op wifi aan te sluiten. Op die manier kun je altijd en overal de luchtkwaliteit in jouw huis checken én de reiniger op afstand bedienen met de SmartThings-app.

Air Purifier Cube AX47

De Cube AX47 de eerste luchtreiniger met het Wind-Free-systeem. De Cube is geluidloos en laat je geen spoortje van luchtstroom waarnemen. De AX47 heeft de vorm van een kubus en moet daardoor in elk interieur passen.

Het modulaire design maakt het eenvoudig twee of meer Cubes te combineren. Elke unit heeft een eigen dockingstation, Laser PM-sensor en numeriek display. De sensor monitort continu de luchtkwaliteit en spoort vervuilde stofdeeltjes kleiner dan 1,0 µm op. Op het display kun je in detail het luchtvervuilingsniveau bekijken en de totale luchtkwaliteit aflezen aan de hand van een vierkleurenindicator.

De Cube AX47 is vanaf juli verkrijgbaar voor een verkoopadviesprijs van 899 euro.

Air Purifier AX60

Net als de Cube AX47 is de AX60 uitgerust met slimme technologieën. Dit model zorgt snel voor schone lucht. De AX60 maakt gebruik van drie luchtstromen aan de bovenkant en zijkanten. Zo wordt schone lucht in meerdere richtingen verspreid. De luchtreiniger heeft daardoor een breder bereik en zuivert de lucht snel. De sensor detecteert de kleinste stofdeeltjes in de omgeving. Op het scherm en via de SmartThings-app kun je in één oogopslag de luchtkwaliteit aflezen.

Vanaf juli is de Samsung AX60 verkrijgbaar voor een verkoopadviesprijs van 449 euro.

Air Purifier AX40

Met de AX40 controleer je dankzij de stof- en luchtsensoren eenvoudig de luchtkwaliteit in je huis. De informatie wordt weergeven op de monitor en indien nodig wordt het luchtzuiveringsproces automatisch geoptimaliseerd. De Air Sensing Light vult je kamer met zacht en rustgevend licht. Bovendien is de AX40 perfect voor gezinnen met kinderen vanwege de gestroomlijnde en ronde vormen.

Vanaf juli is de Samsung AX40 in Nederland verkrijgbaar voor een verkoopadviesprijs van 349 euro.

Air Purifier AX34

De AX34 heeft een aantal handige functionaliteiten waardoor je de luchtreiniger eenvoudig kunt bedienen. Zo zit er een slaapstand op, waarmee je comfortabel van je rust kunt genieten. Net zoals bij de andere luchtreinigers detecteren de sensoren van de AX34 stof en gassen en kun je de luchtkwaliteit in je woning met de vierkleurenindicator controleren.

Uiteraard is de AX34 makkelijk te onderhouden. Je moet periodiek het wasbare filter eruit te halen en schoon te maken. Bovendien is de AX34 voorzien van het HEPA-filtersysteem. Dit systeem heeft een twee-in-één-functie: het zuivert lucht en gaat met de neutralistiefunctie onaangename geuren tegen. Knippert het lampje op het apparaat oranje? Dan is het tijd om het filter te vervangen.

De Samsung AX34 is vanaf juli in Nederland verkrijgbaar voor een verkoopadviesprijs van 299 euro.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)