Samsung en Nestlé gebruiken Internet of Things voor gezondheidsplatform

29 juli 2016 1 Minuut 0 Reacties
samsung-logo

Samsung en Nestlé hebben een samenwerking aangekondigd voor een nieuw gezondheidsplatform dat zal gebruikmaken van het Internet of Things. Het is voor nu nog onduidelijk hoe dit platform gepresenteerd zal worden, maar mogelijk kun je het in de keuken gebruiken.

Samsung en Nestlé gebruiken Internet of Things voor gezondheidsplatform

Samsung en Nestlé hebben een bijzondere samenwerking aangekondigd die zal gebruikmaken van het Internet of Things. Dit nieuwe platform moet mensen meer inzicht gaan geven over een gezonder leven. Daardoor kunnen die mensen mogelijk enkele dingen aan hun levensstijl kunnen aanpassen of verbeteren. Dit systeem zal leunen op Samsungs kennis van technologie en Nestlé’s kennis over voedzaam eten en drinken en alles combineren in handigere sensoren en meest voorkomende technologie (mogelijk zoiets als keukenapparatuur).

De technologie kan mensen ook voorzien van contextuele tips en aanbevelingen binnen categorieën als lifestyle, fitness en dus eten en drinken. Het platform zal leunen op het platform van Samsung, genaamd ARTIK. Dit is het eigen platform van Internet of Things van het Zuid-Koreaanse bedrijf. In welke vorm we het platform gaan tegenkomen, is nog niet bekendgemaakt. Waarschijnlijk zal dat in de keuken en in enkele huishoudelijke apparaten zijn. Daarover wordt op een later moment meer bekendgemaakt door de bedrijven.

Reacties (0)