Samsung levert nieuwe koelkast met gigantisch touchscreen in deur

03 januari 2016 1 Minuut 0 Reacties
Samsung koelkast met groot touchscreen

Samsung laat op de CES-beurs, die vandaag losbarst in Las Vegas, een koelkast zien met een kolossaal touchscreen in de rechterdeur.

Televisie kijken op koelkastdeur

Er zijn al koelkasten met touchscreens te krijgen, en Samsung heeft hier een hele rij aan handige apps voor bedacht. Zo kun je via het scherm nagaan wat er in de koelkast zit zonder de deur te openen, en kun je het scherm een boodschappenlijst laten aanmaken. Ook is het mogelijk om beeld en geluid van een echte televisie elders in het huis door te schakelen naar het scherm in de koelkast. Zo hoef je geen moment van je favoriete serie te missen. Voorts kun je er nieuws op lezen, via het scherm naar muziek luisteren en een digitale post-it achterlaten voor familieleden. Een agenda, een bestelsysteem (compleet met Mastercard-connectie) en Pandora – een Amerikaanse Spotifyconcurrent – bieden deze schermen ook.

Televisie overdwars

Het formaat van die schermen was tot dusver beperkt tot dat van een flinke tablet, maar daar komt nu verandering in. Te oordelen aan de reclameposters die The Verge op de beursvloer tegenkwam, komt er nu min of meer een echte televisie overdwars in de koelkastdeur te zitten.

Groot uitgevallen tablet

Aan de plaatjes te oordelen, is het touchscreen uitgerust met apps, het ziet er nogal uit als een zeer groot uitgevallen Androidtablet. Maar of er Android, Tizen of iets anders achter deze tablet zit, wordt niet duidelijk. The Verge denkt dat deze koelkastserie een vanaf-prijs van zo’n 4000 dollar zal krijgen.

Advertentie

CES 2016

De aankondigingen van de CES 2016 kunnen elk moment beginnen, dus lang hoeven we niet op meer informatie te wachten. Op de CES (Consumer Electronics Show), die elk jaar begin januari in Las Vegas wordt gehouden, tonen deze week talloze elektronicafabrikanten hun nieuwe uitvindingen. Alom wordt verwacht dat smart home automation, domotica en The Internet of Things (IoT) de hoofdrol zullen spelen.

Reacties (0)