Samsung kondigt SmartThings-hub en -router aan

14 augustus 2018 1 Minuut 0 Reacties
samsung-smartthings-wifi

Samsung heeft twee nieuwe producten aangekondigd binnen de SmartThings-lijn: een nieuwe router en een nieuwe hub voor in je smarthome. De router kan ook worden gebruikt als hub, terwijl de hub niet kan worden gebruikt als een router.

Nieuwe SmartThings-router en -hub

Er komen nieuwe producten binnen de SmartThings-lijn aan, het smarthomeplatform van Samsung. Zo is er een nieuwe router. Dit is een dualbandmodel dat in pakketten van drie wordt verkocht, aangezien het een mesh-router betreft. Door meerdere units in je huis te plaatsen, krijg je over het algemeen een betere internetverbinding in huis. Daarnaast is er ondersteuning voor het Amerikaanse Plume, waarmee bandbreedte slimmer verdeeld kan worden in huis. Ook zijn er bijvoorbeeld ouderinstellingen en gastaccounts.

De nieuwe router, genaamd SmartThings Wifi, fungeert ook als een smarthomehub. Daarmee kun je dus alle producten in huis met ondersteuning voor Samsungs platform, beheren en installeren. Die producten moeten dan wel Z-Wave of Zigbee ondersteunen. Deze smarthomeprotocollen, waar er inmiddels veel meer van zijn, vind je doorgaans niet in routers. Daardoor kan deze mesh-router nog wel eens een streepje voor hebben op de concurrentie. Het pakket kost in de Verenigde Staten 280 dollar (voor drie stuks, dus).

Verder heeft Samsung nog een zelfstandige SmartThings-hub aangekondigd. Het voordeel van deze hub is dat je hem draadloos kunt gebruiken (en je dus geen extra kabel nodig hebt). Je kunt de hub dus overal plaatsen waar je maar wil. Deze hub kost 70 dollar. Ook heeft Samsung nog enkele nieuwe sensoren aangekondigd, voor lekkage, bewegingen en meerdere doeleinden, evenals een programmeerbare knop en een slim stopcontact. Wanneer al deze producten in Nederland verkrijgbaar zijn, is helaas nog niet bekend.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)