Samsung en LG zetten vol in op slimme koelkasten met kunstmatige intelligentie

03 januari 2020 2 Minuten 0 Reacties
Samsung LG slimme koelkast

Samsung en LG zetten in 2020 in op slimme koelkasten die gebruikmaken van kunstmatige intelligentie waardoor ze met je meedenken.

Het eerste nieuws vanaf CES 2020 in Las Vegas begint langzaam binnen te druppelen en het eerste wat opvalt is dat de slimme koelkast komend jaar nog wat slimmer wordt. Zowel Samsung als LG zet in op slimme koelkasten die gebruikmaken van kunstmatige intelligentie.

Slimme koelkasten worden nog slimmer

De nieuwste versie van Samsungs Family Hub koelkast (lees ook onze review van de huidige generatie) en LG’s tweede generatie InstaView ThinQ koelkast zijn voorzien van camera’s met kunstmatige intelligentie die voedsel kunnen herkennen. Het idee erachter is dat de camera’s scannen wat je in de koelkast hebt liggen waarna je een bericht krijgt over producten die op zijn of juist een recept op basis van de producten die je in huis hebt.

Samsung Family Hub

Samsungs nieuwste versie van de slimme koelkast kent voornamelijk upgrades op het gebied van software en het herkennen van voedsel. Natuurlijk zijn ook spraakassistent Bixby, integratie van het SmartThings-platform en de AKG-speakers nog aanwezig. De camera’s zijn echter nu niet meer alleen voor het kijken in je koelkast. Ze laten de koelkast met je meedenken waardoor je al voordat je het zelf weet berichten krijgt over boodschappen die nog gedaan moeten worden. Daarnaast kan de koekast je suggesties voor recepten geven, aan de hand van wat er in de kast ligt. Tot slot kan het ingebouwde touchscreen vanaf nu ook gebruikt worden voor het weergeven van video’s en het spiegelen van een Samsung tv of smartphone.

Advertentie

LG InstaView ThinQ

LG breng twee nieuwe versies van zijn InstaView koelkasten uit, beiden voorzien van een 22-inch scherm dat ook transparant gemaakt kan worden zodat je kunt zien wat er in de koelkast ligt zonder hem open te maken. De InstaView ThinQ is de variant met kunstmatige intelligentie (en camera’s die hetzelfde doel als het model van Samsung), terwijl de InstaView with Craft Ice speciaal ontwikkeld is voor de perfecte ijsblokjes. Het scherm van de koelkast kan gebruikt worden voor het weergeven van recepten, video’s en andere content.

De nieuwe koelkasten van beide fabrikanten komen later dit jaar op de markt. Of en wanneer we ze in de Benelux kunnen verwachten is nog niet duidelijk.

Reacties (0)