Samsung brengt ontwikkelaarstools uit voor Samsung SmartThings

07 november 2018 1 Minuut 0 Reacties
smartthings-logo

Samsung heeft nieuwe tools voor ontwikkelaars uitgebracht die ervoor moeten zorgen dat er meer met het smarthomeplatform gedaan kan worden. Vorig jaar kondigde het Zuid-Koreaanse bedrijf nog aan dat dit platform zou worden samengevoegd met Samsung Connect en Artik.

SmartThings moet straks meer kunnen als platform

Samsung heeft tijdens de Samsung Developer Conference aangekondigd dat het smarthomeplatform SmartThings flink wordt uitgebreid met nieuwe functie door het uitbrengen van tools voor ontwikkelaars. Het is de bedoeling dat “onze steden, huizen en auto’s slimmer worden en onze levens erop vooruitgaan”. Samsung wil de uitgebreide en gefragmenteerde smarthomemarkt samenbrengen onder één cloud, waar partnerapparaten met elkaar kunnen samenwerken. Dit moet straks allemaal binnen één app geregeld kunnen worden.

Met de app, cloud, applicaties voor ontwikkelaars en api’s (programmeerbare interfaces) wil Samsung ervoor zorgen dat SmartThings straks hét Internet of Things-platform is dat je in en rondom je huis gebruikt, maar uiteraard is het bedrijf niet de enige met dit doel. Zo vechten Apple, Amazon en Google natuurlijk ook om die plek en hebben Amazon Alexa en de Google Assistent de laatste tijd meerdere mijlpalen behaald. Heel veel fabrikanten werken inmiddels met deze twee stemgestuurde en persoonlijke assistenten.

Onlangs heeft Samsung SmartThings WiFi aangekondigd, een router die tevens fungeert als smarthomehub. Zo kan deze router je smartphone herkennen, zodat die weet dat je thuis bent. Vervolgens worden er dingen in werking gesteld zoals jij ze graag hebt. Ook is het de bedoeling dat je met de app je auto kunt bedienen. Ben je vergeten waar je je auto hebt geparkeerd, dan kun je bijvoorbeeld de lampen laten knipperen. Daarnaast kunnen keukenapparaten notificaties op tv tonen om te laten weten dat het eten klaar is.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)