Sally maakt al jouw favoriete salades met een druk op de knop

20 april 2017 1 Minuut 0 Reacties
Sally salade robot

Heb jij ook zo’n hekel aan het maken van salades? In onze beleving is het niet zo’n lastig karwei, maar de dames en heren van Chowbotics Inc. dachten daar anders over.

Zij hebben een saladerobot gebouwd met de toepasselijke naam Sally. Kostenplaatje? Een schamele 30 duizend dollar.

Ontmoet Sally de saladerobot 

De robot weegt 175 kilogram en is nog niet geschikt voor de consumentenmarkt. De machine is vooral bedoeld voor supermarkten en restaurants als leuke toevoeging. Sally is volgens de makers een succes. Volgens hen kan de saladerobot een salade hygiënischer en sneller maken dan een mens. Ook vertelt het apparaat je meteen hoeveel calorieën je verorbert. Investeerders in Sillicon Valley geloven in het product, getuige de 6,3 miljoen dollar in financiering.

Duizend salades

Sally is een slimme robot, want ze kan maar liefst duizend combinaties maken met slechts eenentwintig ingrediënten. De volgende stap voor Chowbotics Inc. is de saladerobot kleiner en goedkoper maken voor de consumentenmarkt. Ook willen ze de robot geschikt maken voor het maken van bijvoorbeeld ontbijtgranen.

Wil jij Sally graag in huis halen? Ze zal in het derde kwartaal van dit jaar beschikbaar komen voor 30 duizend dollar, maar er is ook een optie tot lease voor 500 dollar per maand.

Reacties (0)