Robothond Sony Aibo kan nu ook patrouilleren door het huis

20 maart 2019 1 Minuut 2 Reacties
sony-aibo-robothond

Sony heeft een update uitgebracht voor de robothond Sony Aibo, waardoor die nu door het huis rond kan lopen en de boel in de gaten kan houden. De hond is momenteel alleen nog te koop in Japan en de Verenigde Staten.

Sony Aibo kan patrouilleren

Sony heeft een nieuwe functie voor de Sony Aibo-robothond uitgerold in de Verenigde Staten en Japan: Aibo Patrol. Eén van de nieuwe mogelijkheden is het herkennen van gezichten. De hond krijgt een kleine database van tien personen die je zelf kunt beheren in de My Aibo-app, zodat de hond weet wie het is wanneer diegene wordt gespot. Daarnaast kan Aibo nu de camera op z’n rug gebruiken om te bepalen waar die is in huis. Ook kan op deze manier een gedetailleerde kaart van de indeling van het huis worden gemaakt.

Hoe vaker de Sony Aibo in huis rondloopt, hoe gedetailleerder de kaart zal zijn. Uiteindelijk moet de hond weten waar de meubels staan en waar de deuren en muren zijn. Met de map op zak kan de Aibo bepaalde kamers in huis in de gaten houden, die door de gebruiker is ingesteld. De hond patrouilleert dan als het ware. Als die iets gevonden heeft, dan zal die blaffen en een nieuwe beweging maken, namelijk de salute. Gebruikers kunnen laten inzien wat de robothond precies heeft gezien en waarmee interactie is aangegaan.

Verder belooft Sony verbeterde bewegingen voor het hoofd en zijn houding en moet de kwaliteit van de foto’s nu ook beter zijn. Vooralsnog is de Sony Aibo dus alleen te koop in de VS en Japan. Of die ooit naar Europa komt, is momenteel nog niet bekend.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (1)

Maarten

Maarten
29 maart 2019 om 19:49

Kan hij ook bier halen?

Inloggen
Wesley Akkerman

Wesley Akkerman
01 april 2019 om 10:15

Dat zou wat zijn he. Nee, daar heb je de walking fridge voor.

Inloggen