RIng voegt geofencing toe aan al zijn producten

18 februari 2021 1 Minuut 0 Reacties
ring-video-doorbell-wired-1

De verschillende apparaten van Ring, maker van populaire deurbellen, camera's en beveiligingssystemen, ondersteunen nu geofencing.

Ring heeft via zijn eigen website aangekondigd dat al zijn producten nu voorzien zijn van geofencing. Dat betekent dat wanneer je je locatie aan hebt staan op je smartphone, de verschillende apparaten je helpen herinneren je systemen te activeren wanneer je van huis gaat.

Update voor Ring-apparaten

Met geofencing kun je ook een hoop onnodige notificaties voorkomen. Want wanneer je thuis bent, dan hoef je niet altijd te weten wie er voor de deur beweegt of wanneer er beweging in huis gespot wordt. Bovendien kun je veel beter gebruikmaken van de thuis- en afwezigmodus, door beide functies met elkaar te combineren.

Geofencing voor deze producten werkt op een soortgelijk manier zoals dat bij veel andere apparaten werkt. Je plaats een digitale barrière om je huis en wanneer je de barrière verlaat, dan weet het systeem dat het ingeschakeld moet worden. Wanneer je je huis verlaat, dan krijg je een notificatie met de vraag of je van modus wil veranderen, waarmee je aangeeft dat je weg en dus niet thuis bent.

Advertentie

Geofencing werkt met allerlei apparaten van Ring, zoals deurbellen, slimme camera’s en het beveiligingssysteem. Moederbedrijf Amazon meldt verder dat er geen gps-gegevens opgeslagen worden, dus je wordt niet gevolgd wanneer je buiten je bubbel beweegt. In plaats daarvan checkt de app alleen of je weer in de opgegeven cirkel bent of niet.

Mocht je meerdere gebruikers toegang gegeven hebben tot je Ring-apparaten, dan krijgen zij geen overzicht te zien van een locatie- of geofencegeschiedenis. Ook krijgen zij niet te maken met dezelfde instellingen als jij, op dat moment. Uiteraard kun je geofencing ook uitschakelen, mocht je dat niet prettig vinden.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)