Ring introduceert eigen beveiligingssysteem voor smarthome

02 oktober 2017 1 Minuut 0 Reacties
ring-protect-afb-1

Ring heeft maandag een nieuw product aangekondigd dat al haar bestaande producten kan samenbrengen: een beveiligingssysteem. Dit systeem, genaamd Ring Protect, wordt ontzettend competitief in de markt gezet, zodat de strijd aangegaan kan worden met onder meer Nest.

Dit moet je weten over Ring Protect

Vlak nadat onder meer Nest een geheel nieuw systeem lanceerde, zien we nu ook dat de makers van de Ring Doorbell zich aan een beveiligingssysteem voor de smarthome wagen. Dit systeem moet kunnen samenwerken met de eerder gelanceerde camera’s, deurbellen en lampen en wordt met een scherpe prijs in de markt gezet. Protect, zoals het systeem heet, gaat straks 199 dollar kosten (tegenover 499 dollar van Nest). Daar krijg je een basisunit voor, evenals een deur- en raamsensor en een bewegingsdetector.

Additionele deur- en raamsensoren kosten je twintig dollar, terwijl een extra bewegingssensor dertig dollar zal kosten. Het abonnement dat je aan Ring Protect kunt koppelen is ook relatief goedkoop, maar is niet verplicht. Doe je het niet, dan worden notificaties direct naar je smartphone verstuurt. Betaal je honderd dollar per jaar, dan zal het bedrijf een monitoringsdienst aanbieden, zodat je iemand kunt bellen als er wat gebeurt. Voor de rest lijkt het erop dat dit een standaardpakket gaat worden, dat ook elders verkrijgbaar is.

Nu kan het complete systeem van Ring nog niet zo heel veel. Ja, alle apparaten komen samen met Protect, maar werken in principe zelfstandig van elkaar (en aan het gebruik ervan verandert nu weinig). Maar de CEO van het bedrijf, Jamie Siminoff, belooft dat er in de toekomst meer mogelijk zal zijn. De sensoren in huis weten namelijk wanneer je thuis bent of niet, dus er liggen nog wat mogelijkheden open. Verder wordt Protect geleverd met een hub die een aantal low-energy smarthomestandaarden ondersteunt.

Reacties (0)