Ring-beveiligingssysteem fungeert nu als een smarthomehub

18 april 2019 1 Minuut 0 Reacties
ring-protect-afb-1

Het beveiligingssysteem van Ring kan voortaan ook worden ingezet als een smarthomehub voor bediening van andere apparaten in huis. Het systeem is nog niet in Nederland te koop, maar daar komt mogelijk binnenkort verandering in.

Ring-beveiligingssysteem als smarthomehub

Wanneer je aan een smarthome begint, dan is het moeilijk om in de tussentijd bij te houden welk apparaat met andere apparaten en diensten samenwerkt. Een smarthomehub biedt vaak uitkomst, en dat is precies wat Ring wil gaan aanbieden middels zijn beveiligingssysteem. Het bedrijf lanceert namelijk het Works with Ring-programma. Het basisstation van het beveiligingssysteem kan dan worden ingezet als een smarthomehub, waardoor je ook producten van andere fabrikanten aan het systeem kunt koppelen wanneer je dat wil doen.

De producten die je wil koppelen moeten dan wel Z-Wave ondersteunen. Door de koppeling zou de volgende situatie kunnen ontstaan: je videodeurbel spot iemand voor de deur die niet wordt herkend, waarna je slimme slot zichzelf meteen vergrendeld (mocht dat nog niet automatisch gebeuren). Binnen nu en een jaar moeten er een hoop producten worden ondersteund. Het beveiligingssysteem en het basisstation zijn nog niet in Nederland verkrijgbaar, maar het is de bedoeling dat dit wel gaat gebeuren in de toekomst.

Reacties (0)