Smarthome Beoordeling 8.0

Review: Ring Door View Cam – toegankelijke en subtiele videodeurbel

20 juli 2019 + 10 minuten 2 Reacties
ring-door-view-cam-foto-1

De Ring Door View Cam is een slimme videodeurbel geschikt voor appartementen en huurwoningen. Permanente wijzigingen zijn niet nodig aan de deur, het kozijn of de muur. Je gebruikt namelijk het bestaande spionnetje in de deur.

Ring Door View Cam – design en specs

De nieuwe slimme deurbel van Ring is minder groot dan zijn voorgangers en heeft een wat subtieler design meegekregen. Desondanks heeft het apparaat een onmiskenbaar Ring-design en oogt het geheel, aan de buitenkant, premium. Aan de binnenkant is het echter een ander verhaal. Het plastic omhulsel voelt goedkoop aan en dat is zonde, aangezien je daar als eigenaar vaak mee in aanraking zult komen. Het kijkgaatje is gelukkig middels een klepje dicht te schuiven, waardoor licht niet van buiten naar binnen kan.

De camera beschikt over een maximale resolutie van 1.080p en nachtzicht, waardoor je dus prima moet kunnen zien wat er buiten je voordeur gebeurt, ongeacht het tijdstip. De maximale kijkhoeken zijn 155 graden horizontaal en 90 graden verticaal, wat een prima kijkveld moet opleveren. Daarnaast is er tweerichtingsspraak aanwezig, waardoor je met de mensen voor de deur kunt praten. De Ring Door View Cam heeft een verwisselbare accu (je kunt losse accu’s kopen) en beschikt over wifi op de 2.4 GHz-band.

Ring Door View Cam – installatie

Het fijne aan de Ring Door View Cam is dat je niet handig hoeft te zijn om het apparaat te installeren. Je hebt geen gereedschap nodig en je hoeft ook geen (permanente) wijzigingen door te voeren aan je deur, kozijn of muur. Boren is dus niet nodig, zoals dat nog wel eens het geval kan zijn met andere slimme deurbellen (van Ring en van andere merken). In plaats daarvan maak je gebruik van het spionnetje in je deur. Je haalt de huidige eruit en kunt vervolgens stap voor stap binnen de app de instructies opvolgen voor het installeren.

Ring levert ook een dunne handleiding mee waarin het installatieproces beschreven wordt. Je kunt dus kiezen welke je het prettigst vindt. Al met al spreekt de installatie voor zich. Je stopt de deurbel in de voorkant, hangt het grote plastic onderdeel aan de binnenkant, draait de boel stevig vast met het meegeleverde spionnetje en koppelt de aansluiting op de enige opening op dat plastic onderdeel. Vervolgens stop je de accu (die je eerst nog moet opladen) in het plastic onderdeel en klik je hem vast. Daarna klik je de plastic kap erop.

Ring Door View Cam – in gebruik

In veel opzichten komt de Ring Door View Cam overeen met de functies die worden aangeboden met de eerste versie van de Ring Doorbell. Je krijgt notificaties binnen wanneer er bewegingen worden geregistreerd (mits je de bewegingssenor hebt aangezet) en wanneer iemand aanbelt. In beide gevallen kun je direct een live view bekijken, zodat je ziet wat er speelt. Belt er iemand aan, dan staat er als het goed is iemand voor de deur. Loopt er iemand voorbij, dan kan het zijn dat je diegene al gemist hebt. Het laden duurt een paar seconden.

Omdat de Ring Door View Cam geschikt is voor appartementen en huurwoningen, kun je er toch een ander oordeel aan hangen dan wanneer je een slimme videodeurbel zou gebruiken bij een koopwoning met een grote oprit of tuin. In ons geval hebben we de deurbel getest in een appartementenflat van in totaal zes woningen. De voordeur zit op de tweede verdieping, waardoor je dus verkeer kunt tegenkomen van in totaal vier woningen. De deur zit direct aan het trappenhuis, waardoor er dus heel wat verkeer kan langskomen.

De camera zit dus dicht op de actie, waardoor de bewegingsmelder overuren kan draaien als het druk op de gang is. Ring biedt binnen de app een aantal mogelijkheden aan om je voorkeur voor het aantal meldingen te beheren. Middels een slider kun je aangeven hoe gevoelig de sensor is: links is amper gevoelig, rechts is heel gevoelig. Op de laagste stand kregen we alsnog meldingen wanneer er iemand voorbij kwam lopen, dus dat was helaas geen optie. Daarvoor zitten de voordeuren en de trap te dicht op elkaar in deze flat.

Dan is er nog de Wizard die daarbij kan helpen. Door het beantwoorden van een aantal vragen, kan de gevoeligheid van de sensor mogelijk worden teruggebracht. Ook dit hielp niet echt; de afstand tussen de voordeur en de gang is simpelweg te kort. Daarom hebben we op een gegeven moment besloten de sensor uit te schakelen. Dit is overigens geen echt negatief aspect, aangezien de locatie van de deur en de gang per woning of flatgebouw kan verschillen natuurlijk. Het is wel iets om bewust van te zijn tijdens het gebruik van de bel.

Mocht je toch liever wel bewegingsmeldingen willen ontvangen, maar niet op de drukke momenten? Dan kun je ook een schema instellen voor de momenten waarop de sensor wel en niet actief is. Zo kun je de sensor ’s ochtends uitschakelen als de kinderen van de bovenburen naar school gaan en ’s middags uitschakelen als ze weer terugkomen, bijvoorbeeld. Of je kiest voor het kopje Motion Frequency, waarmee je de frequentie van de meldingen kunt instellen. Door te kiezen voor Light zul je veel minder vaak de meldingen ontvangen.

Daarnaast beschikt de Ring Door View Cam over verschillende extra opties, zoals een hdr-modus (voor een hoger kleurenbereik) en privacy-instellingen. Vooral die laatste optie is erg belangrijk voor appartementen, flats en vergelijkbare woningen. Tegenover de voordeur is bijvoorbeeld meteen de voordeur van de overburen. Middels de privacy-instellingen kun je een gebied vastleggen waar niet gefilmd wordt. Ook kun je het opnemen van geluid uitschakelen, zodat je niet per ongeluk de gesprekken van de buren opneemt als ze voorbij lopen.

Wanneer je een gebied instelt waar niet gefilmd wordt, dan verschijnt er standaard een zwarte balk in beeld (die je zelf groter en kleiner kunt maken). Omdat de voordeuren in dit geval recht tegenover elkaar staan, betekent dat helaas ook dat de degene die voor de deur staat geblokkeerd wordt. Je kunt dan dus niet zien wie aanbelt of voorbij loopt. Zorg er dus voor dat je een balans vindt tussen privacy en functionaliteit, zodat je kunt zien we er voor de deur staat zonder dat je buren daar op wat voor manier dan ook last van hebben.

Verder zijn we geen problemen tegengekomen met de internetverbinding of beeld- en geluidskwaliteit. In alle gevallen is goed te zien wie in beeld staat en kun je de persoon aan de andere kant goed verstaan, en diegene jou ook. Omdat de camera aan de buitenkant van de deur hangt en er potentieel wat muren tussen het apparaat en de router instaat, kan ook hier jouw ervaring anders zijn. In dit huis staan ook drie Google Wifi-pucks, waardoor het internet goed verspreid is. Dat helpt ongetwijfeld bij het tot stand houden van een sterke verbinding.

Ring Door View Cam – applicatie

De Ring-applicatie is overzichtelijk en beschikt over behoorlijk wat mogelijkheden. We hebben nu twee Ring-deurbellen hangen aan de voordeur. Dat is een beetje overkill natuurlijk, maar dat zorgt er wel voor dat we prima kunnen vergelijken en meteen kunnen zien wat dat voor de app betekent. Beide deurbellen worden meteen gepresenteerd na het openen van de app. Mocht je dus ook een Ring-deurbel bij de achterdeur hebben hangen, bijvoorbeeld, dan kun je in één oogopslag zien de camera’s zien (met Live View ingeschakeld).

Binnen de app kun je een overzicht van gebeurtenissen bekijken, meteen de verschillende notificaties in- en uitschakelen en Chimes koppelen (zodat het geluid van de deurbel op een andere plek in huis te horen is). Daarnaast kun je checken hoe het ervoor staat met de accu en wifiverbinding, kun je allerlei instellingen veranderen en inzien (zo kun je het geluid van de deurbel aanpassen of ervoor kiezen of je wel of geen in-app notificaties wil) en kun je gebruikers aanmelden die ook kunnen meekijken na het geven van toestemming.

De opties worden per apparaat overzichtelijk weergeven middels enkele knoppen op de onderste helft van het scherm wanneer je een apparaat bekijkt. Al met al zijn we tevreden over het design en de indeling van de app, omdat je nooit lang hoeft te zoeken naar een bepaalde instelling of een specifiek apparaat. Ook is het fijn om te zien dat Ring privacy serieus neemt als het gaat om het kunnen aanmelden: je kunt namelijk als gebruiker tweestapsverificatie instellen, waardoor alleen jij je kunt aanmelden op je persoonlijke profiel.

Ring Door View Cam – abonnement

Wanneer je een Ring-apparaat aanschaft, dan krijg je daar een proefabonnement van dertig dagen bij. Met het abonnement kun je video’s terugkijken, opslaan en delen. Dat abonnement kost na een maand dus drie euro per apparaat per maand; met het abonnement kun je video’s tot dertig dagen bewaren, bekijken en delen. Voor 10 euro per maand kun je een onbeperkt aantal apparaten van Ring toevoegen. Je kunt de Ring ook zonder abonnement gebruiken. Dan krijg je toegang tot meldingen, livebeeld en tweerichtingsspraak. Maar het is dan helaas niet mogelijk video’s later te bekijken, op te slaan of te delen.

Ring Door View Cam – conclusie

De Ring Door View Cam kan in veel opzichten een beter alternatief zijn voor mensen die de normale Ring maar een onding vinden of gewoonweg niet willen knutselen. Omdat je het bestaande spionnetje in de deur kunt gebruiken, heb je de installatie zo achter de rug en wacht je bijna langer op het koppelen met het wifinetwerk dan dat je zelf bezig bent. Bovendien is de Door View Cam minder opdringerig en minder aanwezig en kun je het spionnetje blijven gebruiken, waardoor je dus niet afhankelijk bent van de applicatie.

En dat terwijl je dan alsnog gebruik kunt maken van allerlei slimme functies. Het apparaat is wat minder handig voor de mensen met een extra deur in de vorm van een gezamenlijke voordeur (die bijvoorbeeld beneden bij een appartementengebouw of flat zit). Als iemand bij zo’n deur aanbelt, heb je vaak al contact met iemand voordat je hem binnenlaat, waardoor de waarde van de Ring Door View Cam ondermijnd wordt. Dan nog kan het handig zijn wanneer je buren willen aanbellen, zeker wanneer er geen vaste deurbel te bespeuren is.

Daarnaast verschilt het per gebruiker van welke slimme functies gebruikgemaakt kan worden. De privacymogelijkheden zijn fijn, maar kunnen het gebruik in de weg zitten. De bewegingsmelder is ook altijd een mooie toevoeging, maar als de voordeur direct aan de trappengang zit of er vaak voor je deur veel verkeer is, dan kan dat ding overuren draaien. Daarnaast is het zo dat hoe meer functies je gebruikt, hoe minder lang de accu meegaat en hoe vaker je hem moet opladen. Dat zijn allemaal dingen om rekening mee te houden.

Mocht je in elk geval op zoek zijn naar een slimme videodeurbel met een stabiele internetverbinding en prima beeld- en geluidskwaliteit, dan zit je goed met de Ring Door View Cam. We kunnen ons voorstellen dat veel meer mensen oog op deze deurbel hebben, omdat je dus het spionnetje kunt blijven gebruiken en de deurbel een subtieler design heeft dan zijn voorgangers. De deurbel is niet voor alle appartementen, flats en huurwoningen geschikt, maar wel voor een flink aantal — bekijk je eigen situatie dus eerst goed voor de aanschaf.

8.0
123

Beoordeling
Ring Door View Cam

Pluspunten
  • Stabiele internetverbinding
  • Prima beeld- en geluidskwaliteit
  • Installeren zonder gereedschap
Minpunten
  • Plastic omhulsel voelt goedkoop aan
  • Bewegingssensor gevoelig voor (trappen)gangen
  • Beelden niet lokaal op te slaan

Beoordeling Ring Door View Cam

De Ring Door View Cam kan in veel opzichten een beter alternatief zijn voor mensen die de normale Ring maar een onding vinden of gewoonweg niet willen knutselen. Omdat je het bestaande spionnetje in de deur kunt gebruiken, heb je de installatie zo achter de rug en wacht je bijna langer op het koppelen met het wifinetwerk dan dat je zelf bezig bent. Bovendien is de Door View Cam minder opdringerig en minder aanwezig en kun je het spionnetje blijven gebruiken, waardoor je dus niet afhankelijk bent van de applicatie.

En dat terwijl je dan alsnog gebruik kunt maken van allerlei slimme functies. Het apparaat is wat minder handig voor de mensen met een extra deur in de vorm van een gezamenlijke voordeur (die bijvoorbeeld beneden bij een appartementengebouw of flat zit). Als iemand bij zo'n deur aanbelt, heb je vaak al contact met iemand voordat je hem binnenlaat, waardoor de waarde van de Ring Door View Cam ondermijnd wordt. Dan nog kan het handig zijn wanneer je buren willen aanbellen, zeker wanneer er geen vaste deurbel te bespeuren is.

Prijsvergelijker Ring Door View Cam

Reacties (2)