Review: Innr Bridge (2021) werkt simpel en is redelijk compleet

29 oktober 2021 4 Minuten 1 Reacties
innr-bridge-foto-0

Met de Innr Bridge haal je voor een relatief laag bedrag een Zigbee-hub in huis waarmee je heel snel een meshnetwerk aanmaakt.

De Innr Bridge is een handige accessoire voor mensen die gebruikmaken van slimme lampen met Zigbee aan boord. Met de brug in je smarthome beschik je over een slim systeem dat allerlei soorten lampen en accessoires samenbrengt binnen een overzichtelijke app. De producten hoeven niet van Innr afkomstig te zijn. Verder kun je met de onlangs geüpdatete app ook je wifi-lampen bedienen en is het mogelijk meerdere bridges toe te voegen, wanneer je aan de maximale hoeveelheid lampen in je netwerk zit. De bovengrens ligt op dertig lampen en accessoires.

Simpel en compleet

De Innr Bridge kost 39,99 euro en is behoorlijk compact. Je bevestigt de accessoire aan de muur met een schroef of met simpele posterstrips (en anders leg je hem gewoon in de buurt van een wandcontactdoos). Achterop zit een enkele usb-c-poort voor stroom en voor de rest is er een resetknop aanwezig. Voorop treffen we wat led-lampjes aan, voor de indicatoren, maar dat is het ook wel. De kleine hub blinkt uit in simpliciteit en dat blijkt een betrouwbare voorbode te zijn voor de rest van het systeem. Het hoeft niet zo moeilijk te zijn.

Aansluiten is zo gebeurd: je volgt simpelweg de stappen uit de handleiding op. Voor de lampen en accessoires die je koppelt, geldt hetzelfde. Met weinig uitleg en enkele stappen heb je zo een slim systeem met verschillende (soorten) lampen draaien. Tel daarbij op dat er ook ondersteuning is voor zaken als Amazon Alexa, Siri van Apple en de Google Assistent, en je houdt een zeer compleet systeem over. Het mooiste aspect is dat je niet hoeft te leunen op alleen de producten van Innr. Alle lampen met Zigbee werken gewoon met deze handige hub.

De app is flink verbeterd

Op hardwarevlak zit het dus wel prima, hoe zit het met de app? Die is sinds september flink uitgebreid en opgeschoond. Niet alleen ziet de interface er mooier uit (en lijkt het systeem een beetje op Philips Hue), ook de functionaliteit is flink uitgebreid. Lampen zijn per stuk of per kamer te bedienen, je stelt vooraf ingestelde routines in en zet alle slimme lampen in één huis in één keer uit of aan. Daarnaast maak je met gemak verschillende schema’s, waardoor de lampen gedurende een dag of een week helemaal voor zichzelf denken. Wel zo gemakkelijk.

De app van Innr biedt bovendien verschillende instellingen aan die je aanpast op je eigen gebruik. Zo kun je lampen in de slaapkamer laten aangaan in de ochtend of juist laten uitgaan wanneer je naar bed gaat. Zo word je dus rustig wakker en kun je mogelijk rustig in slaap vallen. Verder zijn er timers, waarmee je routines op vaste momenten laat afgaan. Qua indeling kan de app misschien nog wat werk gebruiken, aangezien de gepresenteerde instellingen soms een beetje verstopt zitten. Maar qua functionaliteit doet Innr niet (meer) onder voor de concurrentie.

Bij het opstarten van de app zie je twee indelingen staan: de routines en de kamers. Je kunt helemaal zelf instellen welke lampen in welke kamers staan en welke lampen met welke routines werken. Zo schakel je heel gemakkelijk bepaalde lampen in, zet je ze ook heel gemakkelijk weer uit en houd je heel goed het overzicht van wat er nu gebeurt in huis. De lampinstellingen zijn prima en toegankelijk, al is ook hier de interface soms net even te karig. Je moet voor het gevoel soms te vaak ergens op drukken wanneer je specifieke instellingen zoekt.

Innr Bridge – conclusie

Ten opzichte van het vorige model is dit de beste bridge van Innr. De vernieuwde Innr Bridge is met Zigbee-ondersteuning klaar voor de toekomst. Daarnaast is het fijn dat je zowel wifi- als Zigbee-lampen in één app aanstuurt en dat je niet per se aangewezen bent op één fabrikant. De app is uitgebreid doch karig vormgegeven, maar gelukkig ziet het er goed uit. Verder lijkt dertig lampen en accessoires kunnen koppelen een beetje weinig, maar het is maar net afhankelijk van wat je wil. Voor 40 euro kun je best dat risico nemen.

8.0
innr-bridge

Beoordeling
Innr Bridge

Pluspunten
  • Simpel
  • Compleet
  • Installatie
  • Opties
Minpunten
  • App karig vormgegeven
  • 30 lampen en accessoires

Beoordeling Innr Bridge

Ten opzichte van het vorige model is dit de beste bridge die Innr uitbracht. De vernieuwde Innr Bridge is met Zigbee-ondersteuning klaar voor de toekomst. Daarnaast is het heel fijn dat je zowel wifi- als Zigbee-lampen in één app aanstuurt en dat je niet per se aangewezen bent op één fabrikant. De app is uitgebreid doch karig vormgegeven, maar gelukkig ziet het er nu goed uit. Verder lijkt dertig lampen en accessoires kunnen koppelen een beetje weinig te zijn, maar het is maar net afhankelijk van wat je wil. Voor 40 euro kun je best dat risico nemen.

Prijsvergelijker Innr Bridge

Reacties (1)