Review: Dyson Airwrap Complete long multistyler

13 april 2024 8 Minuten 0 Reacties
Dyson Airwrap Complete long multistyler koper nikkel 1

In deze review testen we de Dyson Airwrap Complete long multistyler, een multitool voor complete haarverzorging. We nemen de Nikker/Koper-variant onder de loep.

Wat is de Dyson Airwrap Complete long multistyler?

De Dyson Airwrap Complete long multistyler (Nikkel/Koper) is één van de nieuwste haarstylingsproducten van Dyson. Het merk staat immers niet alleen bekend om zijn stofzuigers en luchtbehandelingsapparaten. Ondergetekende heeft dan ook geen ervaring met die apparaten, maar wel met producten om het haar weer in stijl te brengen.

Ik heb wel eens een B-merk geprobeerd en na een dag weer retour gestuurd. Geen succes dus. Ik heb nu dan ook een lade vol met hairstylingsproducten; föhn, stijltang, 2 krultangen, föhnborstels, diffuser. En dan nog producten tegen hittebescherming; creme, spray, olie, etcetera. Haarstylingsproducten werken vaak op hoge temperaturen. Hoe hoger de temperatuur, des te schadelijker voor het haar. Temperaturen voor stylingsproducten zijn al gauw 180 tot 230°c. Dyson geeft zelf aan dat zijn haarstylingsproducten zijn ontwikkeld om schade door overmatige hitte
te voorkomen middels intelligente warmteregeling en een maximumtemperatuur van 150°c.

De Dyson Airwrap Complete long multistyler is een alles-in-één-apparaat voor diegenen die hun haar in shape willen krijgen. Alles-in-één scheelt een hoop ruimte, en je bespaart op haarbeschadigingsproducten. Het apparaat is geschikt voor alle haartypen. Op de website van Dyson kun je ook een aantal testvragen beantwoorden waarna de website je adviseert over producten die geschikt zijn voor jouw type haar.

 

Wat zit er in de doos en waar is het voor?

De Dyson Airwrap Complete long multistyler komt in een flinke doos met een aantal opzetstukken zodat je vrijwel alles kunt doen. Een overzicht;

 • 30mm Airwrap Lang opzetstuk: Maak linksom en rechtsom draaiende krullen met volume – met één opzetstuk
 • 40mm Airwrap Lang opzetstuk: Creëer losse, veerkrachtige krullen en golven in beide richtingen – met één opzetstuk
 • Stevige gladmakende borstel met de stevige borstelharen: Met de stevige borstelharen en de verbeterde coanda-luchtstroom wordt haar dat snel pluist, gladder voor steil haar.
 • Zachte gladmakende borstel: Breng fijn haar in model met meer controle dankzij de verbeterde coanda-luchtstroom, voor steil haar.

 • Ronde volumeborstel: Lange, dunne borstelharen leiden de lucht diep in het haar om dit volume te geven, waarbij de spanning die ontstaat het haar in model brengt terwijl het droogt.
 • Gladmakende haardroger met Coanda-effect 2- in 1: Maak het haar droog en glad en verberg opspringende haren met één multifunctioneel opzetstuk
 • Filterreinigingsborstel: Speciale borstel om het filter gemakkelijk te reinigen.
 • Opbergdoos (Pruisisch Blauw): In deze grotere opbergdoos kun je jouw Dyson Airwrap multistyler met opzetstukken veilig en netjes opbergen.

De prijs is afhankelijk van de variant die je kiest, maar onze uitvoering kost 549 euro.

Design

Mooi krullend of gestyled haar is leuk, maar het oog wil ook wat, en bovendien moet het apparaat fijn in de hand liggen. De Dyson Airwrap Complete long multistyler is in al deze opzichten ook een premium apparaat. Hij voelt degelijk aan en is zeker niet te zwaar. Je kunt hem dus langere tijd in de hand houden zonder vermoeide armen te krijgen. Ook de knoppen zijn goed bereikbaar en eenvoudig te bedienen tijdens het gebruik.

Ook de kwaliteit van de opzetstukken is goed. Opzetstukken zet je er eenvoudig bovenop. Er zit een knopje (beveiliging) op de basis die je naar boven schuift om het opzetstuk los te maken. Daarna zet je er simpel een ander opzetstuk op. Het apparaat wordt geleverd in een mooie bewaardoos. Handig om de opzetstukken netjes in op te bergen. Ik zou hem niet snel in een koffer of weekendtas stoppen. De opbergdoos is namelijk vrij groot. Dan neem ik liever een gewone föhn of krultang mee.

Dyson app

Je zou het misschien niet verwachten, maar de Dyson Airwrap Complete long multistyler komt met een app. Al moeten we de verwachtingen meteen temperen. De app is namelijk zeker niet zo handig als dat deze is voor bijvoorbeeld de robotstofzuiger of luchtbehandelingsapparaten van het bedrijf. Voor dit apparaat is het eigenlijk een digitale handleiding.

Je scrolt naar een tool en met wat tekst en beeldmateriaal krijg je advies over hoe je de accessoire het beste kan gebruiken voor jouw type haar. Handig is dat dit advies ook in videovorm te bekijken is. Ik heb de app dan ook gebruikt als instructie. Maar ik heb later ook de website bekeken en deze is vele malen uitgebreider wanneer je alles te weten wilt komen over het apparaat en het gebruik ervan.

In gebruik

Het allerbelangrijkste van de Dyson Airwrap Complete long multistyler is natuurlijk dat het apparaat in combinatie met de opzetstukken het haar droogt en in model brengt. De eerste keer was ik een beetje sceptisch omdat ik al eerder een B-product heb geprobeerd dat wel wat weg had van de duurdere Dyson. Daar was ik niet tevreden over, en dat heeft waarschijnlijk ook te maken met diverse technieken en patenten van Dyson, waaronder de lage temperatuur en de Coanda luchtstroom.

Bij het eerste gebruik heb ik de instructies van de app opgevolgd. Ik was meteen positief verrast. Uitleg over welke tool waarvoor dient en hoe te gebruiken is noodzakelijk. Hier moet je je vooraf wel echt over laten informeren. Hiervoor leent de app zich prima maar ook de website van Dyson. Van sommige opzetstukken is heel duidelijk waarvoor ze dienen en hoe deze gebruikt moeten worden, van andere wat minder. Zo is het verschil tussen de zachte en harde borstel niet direct zichtbaar en ik merk ook niet het verschil op tijdens het gebruik of in het resultaat.

Maar op naar de echte conclusies over het gebruik. Mijn haar krulde eenvoudig met dit apparaat, zonder vooraf een fixeermiddel te gebruiken. De gladmakende haardroger is niet heel krachtig als föhn maar het maakt je haar inderdaad super glad. De opspringende haartjes worden glad en verdwijnen. Bij de föhn zelf mis ik wat power. Met mijn normale föhn ben ik veel sneller klaar.

De 30mm Airwrap maakt mooi krullend haar. Hier ben ik enthousiast over. Het nadeel met lang haar is dat er soms knikjes/rommelige haaruiteinden te zien zijn na het krullen. Misschien een kwestie van oefenen, maar ik kreeg het nog niet voor elkaar dit volledig te voorkomen. De 40mm geeft een mooie slag in het haar. De borstels (zacht en hard) zijn eenvoudig, snel en prettig om te gebruiken, echter merk ik geen verschil in resultaat tussen beide opzetstukken. De gladmakende haardroger maakt je haar echt super glad. Dit is een topproduct. Maar als haardroger alleen vind ik hem niet krachtig genoeg. De volumeborstel is ook een hele fijne tool en doet wat er beloofd wordt.

Overigens iets dat wel opvalt; het geluid van dit apparaat is best schel. Een normale krultang of stijltang is natuurlijk geluidloos. Een reguliere föhn produceert net zoveel of misschien wel meer geluid. Maar dat is een heel klein puntje. De Dyson doet immers precies wat er beloofd wordt.

Conclusie

Laten we beginnen met het grootste ‘minpunt’. De Dyson Airwrap Complete long multistyler is met 549 euro namelijk aardig aan te prijs. Zelf zou ik dit niet snel aan een product uitgeven, maar als je de producten los zou kopen – ook van andere merken – dan wordt het totaalplaatje ook een stuk prijziger. Denk aan de föhn, krultang, stijltang en borstels. Mocht je dus alles nieuw moeten of willen kopen én goed willen zorgen voor je haar dan zou ik deze Dyson zeker aanraden. Het apparaat is als het ware een alles-in-één tool, beschadigd het haar minder dan producten die werken op hogere temperaturen en je kunt hierdoor kosten besparen op haarbeschermingsproducten.

8.0
Dyson Airwrap Complete long multistyler koper nikkel

Beoordeling
Dyson Airwrap Complete long multistyler

Pluspunten
 • Bespaart op ruimte – alles in 1 tool
 • Minder schadelijk voor je haar
 • Minder/geen haarbeschermingsproducten nodig
 • Werkt goed, fijn stylingsproduct, fijn in gebruik
Minpunten
 • Prijzig
 • Kracht van de föhn zelf

Beoordeling Dyson Airwrap Complete long multistyler

Laten we beginnen met het grootste 'minpunt'. De Dyson Airwrap Complete long multistyler is met 549 euro namelijk aardig aan te prijs. Zelf zou ik dit niet snel aan een product uitgeven, maar als je de producten los zou kopen - ook van andere merken - dan wordt het totaalplaatje ook een stuk prijziger. Denk aan de föhn, krultang, stijltang en borstels. Mocht je dus alles nieuw moeten of willen kopen én goed willen zorgen voor je haar dan zou ik deze Dyson zeker aanraden. Het apparaat is als het ware een alles-in-één tool, beschadigd het haar minder dan producten die werken op hogere temperaturen en je kunt hierdoor kosten besparen op haarbeschermingsproducten.

Prijsvergelijker Dyson Airwrap Complete long multistyler

Reacties (0)