Polk Audio Assist is de eerste slimme luidspreker van het bedrijf

11 mei 2018 1 Minuut 0 Reacties
polk-audio-assist

De Amerikaanse audiofabrikant Polk Audio heeft zijn eerste slimme speaker aangekondigd: de Polk Audio Assist. Deze speaker is voorzien van de Google Assistant, de slimme stemassistent van de zoekmachinegigant. Maar het is niet de eerste speaker van het bedrijf die van Google-diensten gebruikmaakt.

Dit is de Polk Audio Assist

Tijdens Google I/O 2018, de jaarlijkse ontwikkelaarsconferentie van de zoekmachinegigant, heeft Polk Audio de Polk Audio Assist uit de doeken gedaan. Dit is de eerste slimme speaker van het bedrijf, die gebruikmaakt van de Google Assistant. Dit is overigens niet de eerste keer dat Polk Audio een speaker met Google-diensten aan boord uitbrengt. De MagniFi-soundbarserie kan worden gekoppeld aan Google Home, de slimme speaker van Google, waardoor je de brede speaker voor onder de tv kunt bedienen met je stem.

Omdat het een zeer compacte speaker betreft, kun je er helaas niet van uitgaan dat de kwaliteit van het geluid van de bovenste plank is — echter, Polk Audio bestaat al bijna vijftig jaar, dus mogen we wel iets van kwaliteit verwachten. Verder ondersteunt de Polk Audio Assist Google Chromecast en dat betekent dat je er via wifi muziek op kunt afspelen en de speaker onderdeel van een multiroom setup kan zijn. Daarnaast ondersteunt de Assist Android Things, het smarthomeplatform van Google dat klaar is voor de consument.

Met Android Things aan boord kun je erop rekenen dat de Polk Audio Assist in de toekomst wordt voorzien van extra beveiligingsupdates en nieuwe functies die Google uitbrengt. Je hoeft daar ook niets voor te doen; zodra Google een update klaar heeft, krijgen alle Android Things-apparaten de extra features en beveiliging. Wanneer de Assist precies verkrijgbaar is, is helaas nog niet bekend. Ook weten we nog niet hoe duur die zal zijn. Google Assistent en Home komen in elk geval in 2018 naar Nederland toe, bevestigde Google eerder.

Reacties (0)