Philips Hue krijgt optie voor opstartgedrag na stroomuitval

14 december 2018 1 Minuut 0 Reacties
philips-hue-white-ambiance

De applicatie van Philips Hue is geüpdatet met de optie die meer controle geeft over het opstartgedrag na een moment van stroomuitval. Voorheen was het zo dat de lampen fel aangingen nadat de stroom terugkwam, maar dat gedrag kun je vanaf nu dus aanpassen.

Philips Hue en stroomuitval

Soms komt het voor dat er stroomuitval is in huis. Wanneer je dan weer stroom hebt en de apparaat één voor één worden aangezet, dan schakelt het Philips Hue-systeem over naar een standaardmodus. De lampen kunnen dan best fel zijn en dat is niet fijn. Daarom is het fijn dat Signify, het bedrijf achter de slimme lampen, een app-update heeft uitgebracht die het opstartgedrag van de lampen aanpast na zo’n stroomuitval. Als gebruik kun je nu zelf instellen wat je wil dat er gebeurt wanneer de lampen worden geactiveerd.

Het gaat hier om de lampen met de aansluitingen E26, E27, E12, E14, BR30 en GU10, maar ook om de Hue Lightstrips en Hue Lamps. Na de update vind je de optie direct binnen de instellingen van de app, waarna je per lamp kunt aangeven wat je precies wil dat er gebeurt. Je hebt de keuze uit de standaardmodus (op volle honderd procent aangaan) en de laatst gebruikte modus. Had je de lampen op dat moment op nul procent sterkte staan, dan zullen ze dus ook niet zomaar aanspringen. De update wordt nu uitgerold naar alle gebruikers.

Philips Hue

Reacties (0)