Osram Lightify-lampen verliezen veel functies vanaf september 2021

10 maart 2020 1 Minuut 0 Reacties
osram

Osram heeft bekendgemaakt dat de servers van de Lightify-verlichting vanaf 31 augustus gesloten worden en de lampen daardoor functies verliezen. Zo kun je vanaf 1 september bijvoorbeeld de lampen niet meer aansturen middels stembediening, via Amazon Alexa en de Google Assistent.

Osram sluit servers Lightify-verlichting

Vanaf dezelfde dag krijgen de slimme lampen ook geen updates meer en stopt de ondersteuning vanuit het bedrijf. En dat is heel jammerlijk, omdat er nog wel eens kwetsbaarheden in slimme verlichting ontdekt wordt, zoals onlangs bij Philips Hue het geval was. In 2016 werden er ook kwetsbaarheden in de producten van Lightify aangetroffen. Osram heeft een overzicht gepubliceerd, waarin duidelijk gemaakt wordt wat wel en niet mogelijk is vanaf 1 september 2021. De meest basale functies moeten voorlopig wel blijven werken.

Mocht je een ander Zigbee-systeem in huis hebben staan, niet getreurd. Als je een volledige systeemreset doorgevoerd hebt, dan kun je een koppeling maken met je eigen thuisnetwerk. De reden achter het sluiten van de servers heeft te maken met de achterliggende systemen: Osram Lightify maakt gebruik van ZigBee Light Link en ZigBee Home Automation in plaats van ZigBee 3.0. Daardoor is het lastig de compatibiliteit met smarthomesystemen te garanderen. Daarnaast wil de fabrikant ook niet meer investeren in het platform.

Reacties (0)