‘Nieuwe Google Nest Wifi biedt ondersteuning aan voor Thread’

01 oktober 2019 1 Minuut 0 Reacties
google-wifi-afb-1

Als we de nieuwste geruchten mogen geloven dan biedt de nieuwe Google Nest Wifi ondersteuning aan voor Thread. Deze technologie kan gebruikt worden voor een betere integratie van andere Google Nest-producten, zoals de smart displays en beveiligingscamera's.

Google Nest Wifi met Thread – gerucht

Het lijkt inmiddels vast te staan dat Google werkt aan een nieuwe versie van Google Wifi, die voorlopig Google Nest Wifi genoemd wordt. Daar is al meer bewijs voor gevonden, maar deze week is het nieuwe product opgedoken bij de FCC, de Amerikaanse communicatiewaakhond. Daar worden twee modelnamen gebruikt, namelijk A4R-H2D en A4R-H2E. De H2D moet een breder en de H2E een hoger apparaat worden. Eén model wordt de hoofdunit, terwijl de andere een kleinere beacon voor in huis is.

Naast ondersteuning voor 802.11 a/b/g/n/ac (ook wel wifi 5 genoemd) en bluetooth, biedt Google Nest Wifi ook ondersteuning aan voor Thread, op de 2,4 GHz-frequentie. Thread verscheen voor het eerst op de Nest Hub Max en helpt bij een betere integratie van andere Nest-producten. Mogelijk kan de nieuwe Google Wifi dus ook helpen een beter bereik te realiseren voor andere Nest-producten in huis. Waarschijnlijk kondigt Google de nieuwe wifi-modulen aan tijdens het hardware-evenement dat voor deze maand gepland staat.

Reacties (0)