‘Nieuwe Google Nest Audio weegt 1,2 kilogram en klinkt beter dan Home’

27 september 2020 1 Minuut 3 Reacties
google-nest-audio-speaker

Is het de opvolger van Google Home of is het juist een nieuwe concurrent voor speakermakers? Google Nest Audio blijkt een flinke jongen te zijn.

Op het internet zijn foto’s verschenen van de nieuwe Google Nest Audio. Deze is nog niet officieel aangekondigd door Google. Een Amerikaan lijkt het nieuwe apparaat echter al in huis te hebben en het is een flinke: hij weegt 1,2 kilogram.

Google Nest Audio

Die 1,2 kilogram is opvallend, want het maakt de Google Nest Audio bijna twee keer zo zwaar als Google Home van 475 gram. Aan de andere kant impliceert de naam audio dat deze speaker ook meer de plek moet gaan innemen van andere speakers. Google Home is weliswaar ook een speaker, het is een wat kleiner exemplaar dat niet direct de beste geluidskwaliteit kan produceren.

Dat lijkt te kloppen, want de man die het apparaat al in huis heeft, Reddit-gebruiker throwGnestaudio2, geeft aan dat de audiokwaliteit aanzienlijk is verbeterd. De speaker is voorzien van een woofer en een tweeter. Hij vergelijkt het geluid zelfs met dat van zijn Sonos-speakers van IKEA. Hij heeft de nieuwe Nest overigens niet toevallig gekregen: hij zegt dat hij hem bij een bekende winkelketen zag en heeft aangeschaft. Het apparaat zou rond de 100 euro kosten.

30 september

Nest Audio schijnt te koppelen te zijn met een andere speaker van hetzelfde type. Ook wordt verwacht dat het apparaat 30 september officieel wordt geïntroduceerd door Google, tegelijk met een gloednieuwe Chromecast, Pixel 5 en Pixel 4a 5G. We schreven al eerder over deze Google Nest Audio, namelijk toen er officiële foto’s op zijn gedoken via Google. Meer dus, volgende week.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (3)

Alfred

Alfred
28 september 2020 om 07:45

1,5kg is toch wel echt drie keer zo zwaar als 475g, niet 2 keer

Inloggen
Jan

Jan
28 september 2020 om 08:08

Is het nou 1,2 of 1,5 kilo?

Inloggen
Alfred

Alfred
28 september 2020 om 09:27

Gewicht is inderdaad niet 1,5kg, maar 1165g, dus 1,2kg (afgerond)

Originele bericht zegt: “It is much heavier than a Google Home at 1165g”
https://www.reddit.com/r/googlehome/comments/izauyo/google_nest_audio_unboxing/

Inloggen