Nieuwe generatie Amazon Echo Dot slimme speaker gespot

27 juli 2018 1 Minuut 0 Reacties
amazon-alexa

Amazon heeft inmiddels een complete line-up aan slimme Echo-speakers maar het bedrijf lijkt op korte termijn een nieuwe generatie van in ieder geval de Echo Dot te lanceren.

Daarnaast heeft Amazon een nieuwe functie aan Amazon Music toegevoegd, genaamd Alexa Cast.

Nieuwe generatie Amazon Echo Dot

De Amazon Echo Dot stamt al uit september 2016 en je zou dus zeggen dat het tijd is voor vernieuwing. Gelekte foto’s, in handen van onder meer FrAndroid, laten dan ook een nieuwe generatie Echo Dot zien. Amazon lijkt voor een aantal grote designveranderingen doorgevoerd te hebben in zijn goedkoopste Alexa-speaker.

In de derde generatie van de Echo Dot lijkt Amazon afscheid te nemen van het glimmende zwarte plastic en de vlakke bovenzijde. In plaats daarvan is gekozen voor een ronder en zachter uiterlijk. Ook zien we voor het eerst stof aan de buitenzijde. De bekende ronde led en de vier knoppen aan de bovenzijde zijn nog wel aanwezig. Als we alles bij elkaar optellen lijkt het erop dat Amazon de audiokwaliteit wil verbeteren. De verwachting is dat we in september meer van Amazon zelf te horen krijgen.

Advertentie

Amazon Alexa Cast

Wat we al wel via Amazon zelf hebben vernomen hebben is de introductie van Alexa Cast. Deze functie is vergelijkbaar met het al bekende Google Cast; heb je een smartphone met Amazon Music, dan kun je dankzij Alexa Cast de muziek snel en eenvoudig naar elke willekeurige Alexa-speaker sturen. Onder meer de Sonos One, Sonos Beam en de Echo speaker kunnen de muziek weergeven. Het is nog niet bekend of en wanneer diensten als Spotify en Tidal Alexa Cast gaan ondersteunen.

Reacties (0)