Nieuwe Dyson-luchtreiniger rekent af met formaldehyde

01 oktober 2019 1 Minuut 0 Reacties
dyson-cryptomic-1

Dyson heeft een nieuwe luchtreiniger gepresenteerd, de Cryptomic, die onder meer afrekent met formaldehyde in huis. Dit is een gas met een zeer sterke, onaangename geur die voor irritatie kan zorgen in je ogen, neus en keel.

Dit is de Dyson Pure Cryptomic

Dyson heeft de Pure Cryptomic gepresenteerd, een luchtreiniger die in staat is formaldehyde in huis te verwijderen. Dit is een gas met een zeer sterke, onaangename geur die voor irritatie kan zorgen in je ogen, neus en keel. De nieuwe luchtreiniger is verkrijgbaar in twee modellen: één die ook (koude) lucht kan blazen en een die zowel warme als koude lucht kan blazen. De prijzen zijn respectievelijk 649 en 749 dollar. Op moment van schrijven is het nog niet duidelijk of de luchtreinigers ook naar Nederland toe komen.

De nieuwe Dyson Pure Cryptomic-luchtreinigers kunnen automatisch de formaldehyde in huis detecteren en verwijderen. Het lcd-paneel aan de voorkant kan laten zien hoeveel deeltjes en gas er aanwezig is. Ook zie je hoe lang de filter nog meegaat, zodat je die op tijd kunt omwisselen. Verder kan het apparaat ook alles wat de eerder gelanceerd Dyson Pure Cool-modellen al konden en kunnen dus de lucht in je huis schoner dan ooit houden. De vraag is echter of iedereen een dergelijke luchtreiniger nodig heeft in zijn of haar huis.

Reacties (0)