Update: Nieuwe Amazon Blink-camera’s gaan tot vier jaar mee op een accu

25 september 2020 2 Minuten 0 Reacties
amazon-blink-ifa-2020

Amazon heeft twee nieuwe Blink-camera's gepresenteerd waarmee het online warenhuis meer wil inzetten op online abonnementen.

Nieuwe camera’s van Amazon Blink

Het gaat om de Amazon Blink Outdoor (met een prijs van 99,99 dollar) en Blink Indoor (met een prijs van 79,99 dollar). Beide camera’s worden in de Verenigde Staten geleverd met een proefversie van Blinks cloudopslagdienst die tot eind 2020 geldig is. Maar vanaf 1 januari 2021 moet je voor de opslag betalen: het kost Amerikanen 3 dollar per maand. Ben je van plan meerdere Blink-camera’s in huis te plaatsen, dan kun je beter voor het abonnement kiezen waarbij er geen limiet op het aantal camera’s is; die kost 10 dollar per maand.

Het bedrijf geeft je tevens nog steeds de optie voor het lokaal opslaan van de gemaakte beelden. Daar heb je dan wel de Sync Module 2 en een usb-schijf voor nodig.

De Amazon Blink Outdoor en Blink Indoor bieden functies aan die je op de meeste slimme beveiligingscamera’s aantreft. Video’s worden opgenomen in 1080p, er is avondvisie aanwezig, bewegingen worden geregistreerd en via 2-wegaudio kun je in contact komen met iemand aan de andere kant van de camera.

Advertentie

De camera’s werken standaard op twee AA lithium batterijen. Daar houden ze het zo’n twee jaar mee vol. Later dit jaar verschijnt er echter een battery pack die de levensduur naar vier jaar verschuift. Dat geldt alleen voor de mensen die de camera’s dan “normaal gebruiken”, wat dat ook moge inhouden. Zoals wel vaker geldt: hoe vaker je iets gebruikt met een accu, hoe eerder die accu leegraakt. De expansion pack voor de accu kost nog eens 30 dollar.

Beide camera’s zijn overigens compatible met Amazon Alexa, want het is een product van Amazon. Of de Blink Outdoor en Indoor naar Nederland komen, is nu niet bekend. Onlangs hebben we wel een andere Blink-camera aan de tand gevoeld bij FWD: die recensie lees je hier.

Update 25 september

Amazon heeft inmiddels bekendgemaakt wanneer we de camera’s in Nederland mogen verwachten.

Blink Indoor is vanaf vandaag voor pre-order beschikbaar voor 99,99 euro op www.amazon.nl/blinkindoor. Blink Outdoor kan ook vanaf vandaag worden gereserveerd op www.amazon.nl/blinkoutdoor voor 99,99 euro. Beide camera’s zullen worden verzonden vanaf 22 oktober 2020. De nieuwe accu-uitbreidingsset (los verkrijgbaar) is verkrijgbaar voor 39,99 euro. Meld je hier aan om op de hoogte te blijven van de beschikbaarheid.

Het oorspronkelijke bericht verscheen op 3 september online, om 12:21. De update vond plaats op 25 september om 09:45.

Reacties (0)