Nieuw van Philips Hue: Smart plug (slimme stekker) en Smart button

05 september 2019 3 Minuten 2 Reacties
Hue smart plug

Signify introduceert eindelijk een slimme stekker voor het Philips Hue ecosysteem. Hiermee kun je elke willekeurige lamp in huis met Hue verbinden.

Daarnaast komt het bedrijf met de Smart button en een aantal verbeterde en nieuwe lampvarianten.

Philips Hue op IFA 2019

De nieuwe filamentlampen van Hue zagen we al voorbij komen, maar Signify heeft meer nieuws voor de Hue-liefhebbers. Het bedrijf komt met diverse nieuwe producten, waaronder de Hue Smart plug.

De Smart plug is een slimme stekker voor het Hue-ecosysteem waarmee je elke tafellamp of stalamp die over een stekker beschikt met Hue kunt verbinden. Hiervoor hoef je alleen de Smart plug tussen de stekker en het stopcontact te plaatsen en de Smart plug aan de Hue-app toe te voegen. Daarna kun je de lamp met de app, een accessoire of je stem bedienen.

De Smart button is een kleine knop waarmee je direct je Hue-lampen kunt bedienen. In de app kun je bepalen welke lampen reageren en hoe ze reageren (kleur en helderheid). Ook kun je de knop zo instellen dat hij op verschillende tijden van de dag anders reageert en dus bepaalde lampen helder of juist gedimd activeert. Je kunt de knop ook ingedrukt houden om de helderheid om te schroeven of de lampen te dimmen. De magnetische achterzijde en de meegeleverde wandhouder maken het mogelijk de knop overal in huis te plaatsen of te hangen. Ook wordt er een grotere achterplaat meegeleverd waarmee je de knop op de plek van een bestaande schakelaar kunt plaatsen.

Signify heeft ook de Hue Go draagbare lamp vernieuwd. De nieuwe versie komt met dezelfde kleuren en presets maar is nu ook voorzien van bluetooth. Hierdoor kun je de lamp met de Hue bluetooth-app bedienen. Daarnaast is de batterijduur verbeterd waardoor de lamp nog langer meegaat wanneer hij volledig opgeladen is.

Het assortiment met Hue-spots ook uitgebreid. Zo kun je nu gaan voor de Hue White and color ambiance Fugato en Argenta opbouwspots, beschikbaar in een enkele, dubbele, driedubbele of vierdubbele opstelling. Voor een subtielere look kun je gaan voor de Philips Hue White and color ambiance verzonken spots, in een ronde of vierkante variant. De nieuwe White and color ambiance GU10 spots hebben een hogere helderheid meegekregen, komen met rijkere kleuren en zijn iets kleiner geworden waardoor ze beter moeten passen. Alle nieuwe series zijn voorzien van bluetooth. 

Tot slot is er de nieuwe White E14 kaarslamp (met bluetooth) en is het Hue Adore assortiment voor de badkamer uitgebreid met onder meer een verzonken spot en een kleinere versie van de spiegellamp.

Prijs en beschikbaarheid

De Philips Hue Smart plug is per direct beschikbaar voor een prijs van 29,95 euro. De Hue Smart button gaat 19,95 euro kosten en de nieuwe Hue Go gaat voor 79,95 euro over de toonbank. De opbouwspots zijn vanaf 89,99 euro te koop, terwijl de verzonken spots vanaf 69,99 euro gekocht kunnen worden.

Reacties (2)