Nieuw design voor Google Assistent wordt nu uitgerold naar smartphones

21 januari 2019 1 Minuut 0 Reacties
nieuws-design-google-assistent

Google is momenteel bezig met het uitrollen van het nieuwe design voor de Google Assistent, die te gebruiken is op smartphones. De verschillende bedieningselementen staan nu wat dichter bij elkaar dan voorheen het geval was.

Nieuw design voor Google Assistent

In de afgelopen weken heeft Google een aantal veranderingen uitgeprobeerd voor de Google Assistent, die nu worden uitgerold naar alle gebruikers. De verandering brengen de verschillende mogelijkheden van de app dichter bij elkaar. Zo staan de opties voor Google Lens, spraakopdracht en het toetsenbord nu onderaan, waardoor je er beter bij kunt. Links vind je voortaan de knop voor je updates, waarmee je je persoonlijke Assistent kunt aanspreken. Rechts tref je nu de knop voor Explore aan, waarmee je applicaties kunt ontdekken.

Wil je de Google Assistent op het complete scherm zien, dan veeg je simpelweg omhoog. Wanneer je echter op het icoontje van het toetsenbord tapt, dan verandert de indeling weer. Rechts staat dan de microfoon, terwijl de knop voor Google Lens compleet verdwenen is en pas verschijnt wanneer je omhoog veegt. Wanneer je een stemcommando wil geven, dan verdwijnen alle opties uit beeld en zie je drie puntjes staan ter bevestiging van je opdracht. Door de spraakopdracht te annuleren, krijg je wederom toegang tot de bediening.

Reacties (0)