Netgear presenteert wifi-systeem Orbi: een multi-room wifi-oplossing

02 september 2016 2 Minuten 0 Reacties
netgear-orbi

Netgear wil met Orbi ervoor zorgen dat heel het huis is voorzien van een sterk wifi-signaal. Zelfs achterin de tuin heb je dan wifi. Deze techniek is nog het best te vergelijken met een virtuele kabel en het maakt ook niet uit hoeveel apparaten er met het netwerk worden verbonden.

Orbi van Netgear wil de dode zones in huis van wifi voorzien

Netgear wil met het Orbi wifi-systeem voor een snelle wifi-verbinding in en om het huis zorgen. Het systeem heft de zogenoemde dode zones in de kelder, op zolder en in de voor- en achtertuin op en maakt als eerste wifi-systeem gebruik van tri-band. Deze techniek is nog het best te vergelijken met een virtuele kabel: het maakt niet uit hoeveel apparaten er met het netwerk worden verbonden; het wifi-systeem moet altijd de snelle verbinding die de provider belooft leveren. Het apparaat is ontworpen als volledig functionele router.

Ook kan het direct op de gateway of het modem worden aangesloten. Elke Orbi Kit bevat twee apparaten: een router en een satelliet, op voorhand gekoppeld zodat ze eenvoudig te installeren zijn. Sluit de router aan op het modem, plaats de satelliet op een centrale locatie en binnen enkele minuten hangt er een veilig en snel wifi-netwerk in heel het huis. Het apparaat gebruikt een 1.7Gbps 5GHz band, puur en alleen voor het doorgeven van signaal naar de Orbi-satelliet. De andere wifibanden kunnen gebruikt worden door overige devices.

Prijs en beschikbaarheid

Orbi wordt verkocht als router-satellietcombinatie en het netwerk beslaat een oppervlakte van ruim 350 vierkante meter. Later dit jaar komen er echter ook sets met meer satellieten voor in nog grotere huizen. Satellieten zullen dan ook los worden verkocht. Het wifi-systeem is beschikbaar bij zowel geautoriseerde Netgear-partners als de bekende retail & e-tail kanalen. De adviesprijs voor de Orbi Kit, bestaande uit één router en één satelliet is 429,99 euro. Hieronder zetten we de technische eigenschappen nog op een rij.

Advertentie

Technische eigenschappen van het Orbi wifi-systeem:

  • Orbi wifi-router en satelliet zorgen voor een tri-band draadloos netwerk voor snel internet in het hele huis
  • Wifi-dekking tot 350 vierkante meter
  • Eén SSID voor het gehele netwerk (2.4 & 5GHz wifibanden)
  • 802.11ac AC3000 wifi-snelheden tot 3Gbps
  • Tri-band wifi-systeem met losse quad-stream draadloze verbinding tussen router en satelliet
  • 4 Gigabit Ethernet poorten en 1 USB 2.0 poort op zowel router als satelliet
  • Geavanceerde functionaliteiten als IPv6, Dynamic DNS, port forwarding, instellingen voor ouders, en access point-modus
  • Automatische updates voor onderhoudsfirmware verzekeren gebruikers van de nieuwste beveiligings- en softwareupdates
  • Geavanceerde wifibeveiliging met automatische updates, door WPS beschermde setup, 64/128 bit WEP; WPA/WPA-2 PSK, WPA/WPA-2 Enterprise

Reacties (0)